Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će se „verbalni sukob“ premijerke Ane Brnabić i ministra Nenada Popovića završiti razgovorom i dodao da predsednica Vlade ima njegovo puno poverenje, prenosi N1.

On je istakao da ne misli kako je Popović imao „zlu nameru“.

„Nije njegovo da procenjuje da li je Briselski sporazum ‘mrtav’ i da li smo ‘završili’ sa evropskim integracijama. On, kao predsednik političke partije, ima pravo na mišljenje, ali kao član Vlade – nije njegov posao da to procenjuje“, rekao je on.

Vučić je ocenio da je Popović trebalo da se prvo konsultuje s premijerkom o tome.

Popovićeva Srpska narodna partija u nedelju je nastavila raspravu sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, izdajući saopštenje da je „spremna da ne bude deo Vlade Srbije“ ako smeta nekome to što „brane Kosovo i Ustav Srbije, što žele da jačaju prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom i što kažu da neće da daju ni metar zemlje, niti da zbog evropskih integracija budu genocidan narod“. 

Prethodno je premijerka oštro reagovala rekavši da je svaki ministar koji ne želi da prati vladinu politiku „slobodan da iz nje izađe“, označivši Popovićev istup o „prekinutim evropskim integr

Komentar(1)

  1. Miroslav
    30. jula 2019. 11:21

    Da Popovic pita Brnabicku za savet? Da mu ona objasni sta je najbolje za Srbiju? Jadna nam majka dragi PREDSEDNICE!!!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.