Nije dobro kad te Kim Kardašijan “zamrzne”: Bojkotuje Fejsbuk i Instagram zbog širenja mržnje

0
Foto Profimedia

Kim Kardašijan Vest i brojne druge američke slavne ličnosti najavile su da će “zamrznuti” svoje aktivnosti na društvenim mrežama, nastojeći na taj način da upozore na negativne posledice “širenja mržnje i dezinformacija”.

Kim Kardašijan Vest kritikovala je Instagram i Fejsbuk zbog dopuštanja „širenja mržnje“ i rekla da će zamrznuti svoje naloge na društvenim mrežama, prenosi Gardijan.

Glumci, uključujući Keri Vašington, Dženifer Lorens, Saša Baron Koen i Mark Rufalo, takođe su se oglasili u znak podrške kampanji #StopHateForProfit i pozvali Fejsbuk da učini više.

Rijaliti TV zvezda dodala je da netačne objave na društvenim mrežama imaju „ozbiljan uticaj na izbore i podrivaju našu demokratiju“ i pozvala druge da takođe u sredu “zamrznu” svoje naloge na 24 sata zbog neuspeha kompanija u borbi protiv govora mržnje.

Kardašijan je tvitnula: “Volim što mogu da se direktno povežem sa vama putem Instagrama i Fejsbuka, ali ne mogu da sedim ćutim dok ove platforme i dalje omogućavaju širenje mržnje, propagande i dezinformacija…”

Kardašijan Vest ima 188 miliona Instagram pratilaca, a na Fejsbuk stranici više od 29 miliona lajkova.


Organizatori kampanje #StopHateforProfit, koja je pokrenuta u junu, optužuju Fejsbuk i Instagram da ne čine dovoljno da bi sprečili govor mržnje i širenje lažnih informacija.