Niče nova oaza za IT stručnjake na preko 14.000 m2 površine

  Novaston platforma zajedno sa kompanijama Schneider Electric i Novkabel razvija moderan poslovno-logistički centar u Novom Sadu

  0
  Foto: Promo

  Novaston platforma ekskluzivni je partner kompanijama Schneider Electric i Novkabel u razvoju najnovijeg poslovno-logističkog centra u Novom Sadu, a prvi projekat će biti rekonstrukcija nekadašnje industrijske hale Novkabela u visokotehnološki objekat od bruto 17.000 m2 površine, čije se otvaranje očekuje 2022. godine.

  CEO Novaston platforme Mia Zečević je ukazala da je ovaj projekat jedan od važnih koraka kompanije ka postizanju strateškog cilja – pozicioniranja na domaćem i regionalnom tržištu u sektoru poslovnog prostora i logistike.

  „Ovo je veoma značajan projekat za Novaston platformu koja učestvuje u celom procesu – od pronalaženja adekvatne lokacije, zatim uvezivanja investitora i klijenata (zakupaca), do projektovanja i realizovanja striktnih i najviših ekoloških i energetskih zahteva. Da ideja privlačenja novih IT stručnjaka i mladih inženjera ima potencijal potvrdila je globalna kompanija Šnajder elektrik (Schneider Electric), koja je pokazala interesovanje za tu lokaciju i odlučila da preseli svoj Razvojni centar u prvu od hala tog kompleksa. To je posebno značajno, imajući u vidu da će upravo ovaj objekat biti jedan od najsavremenijih u Srbiji, koji će potrebnu energiju obezbeđivati iz obnovljivih izvora”, izjavila je Mia Zečević.

  Novaston platforma strateški koordiniše ceo proces razvoja ovog modernog poslovno-logističkog centra putem konsultantske uloge u vezi sa projektovanjem, upravljanjem i promocijom projekta. Tako će rekonstruisani objekat nekadašnje hale Užare imati i savremena arhitektonska rešenja, poput galerije, duple staklene fasade i zimske bašte, a biće opremljen i najsavremenijim sistemima iz proizvodnog programa kompanije Schneider Electric u oblasti elektroenergetike. Takođe, biće izgrađen moderan Data centar po najstrožim bezbednosnim standardima, jer se u Novom Sadu, između ostalog, kreira ADMS (Advanced Distribution Management Software) – napredni softver za upravljanje elektroenergetskim mrežama širom sveta. Istovremeno, da bi ova rekonstrukcija bila u skladu sa ovim delom istorijsko-ekonomskog identiteta Novog Sada, nasleđeni park unutar kompleksa će biti očuvan i obogaćen novim drvećem i zelenilom.

  Fabrika optičkih kablova Novkabel je skoro sto godina bila jedan od ekonomskih simbola grada i svojevrsna preteča IT industrije. Ovom rekonstrukcijom nekadašnje hale Užare počeće oživljavanje kompleksa koje će u budući poslovno-logistički centar privući i druge kompanije.

  Novaston posredovao u procesu akvizicije vredne 61 milion evra između kompanija NEPI Rockcastle i BIG

  Novaston plaforma za property i asset menadžment je, kao ekskluzivni agent za podršku, učestvovala u procesu prodaje dva maloprodajna objekta u Srbiji između dva uticajna investitora u balkanskoj regiji: NEPI Rockcastle i BIG CEE. Ugovor o kupoprodaji nekretnina ukupne ugovorene vrednosti od 61 milion evra, za maloprodajne objekte Kragujevac Plaza šoping centar (ukupne površine za izdavanje od 22.300 m2) i Kruševac ritejl park (ukupne površine za izdavanje od 8.600 m2) potpisan je u junu.

  “Obe investicione kompanije su naši dugogodišnji ugledni poslovni partneri i velika nam je čast da sa obe kompanije već godinama sarađujemo na različitim projektima. U okviru ove transakcije ceo naš tim je ostvario značajnu ulogu kao specijalizovani saradnik čitavog procesa, počev od ideje o kupovini/prodaji, preko kompletnog “due diligence” procesa, do finalnog potpisivanja ugovora o transakciji, čije se zatvaranje očekuje u julu ove godine. Na ovaj način, posredovanjem i podržavanjem čitavog procesa putem pružanja visoko profesionalnih usluga složenog konsaltinga u svim fazama procesa transakcije, još jednom smo potvrdili našu lidersku ulogu i poziciju na tržištu konsaltinga u oblasti upravljanja nekretninama. Nastavićemo ovim putem kako bismo dalje uticali i oblikovali tržište maloprodaje u Srbiji i šire”, izjavila je Mia Zečević, generalna direktorka Novaston platforme.

  Pored saradnje sa glavnim investitorima na ovom tržištu, kao što su to, pored BIG CEE i NEPI Rockcastle, IMMOFINANZ, GTC, Ikea Srbija, kao i MK Group, Novkabel i Aleksandar gradnja, Novaston platforma takođe širi svoje poslovanje u sektoru poslovnog prostora i logistike. Kompanija nudi kompletnu uslugu u oblasti prodaje, izdavanja i upravljanja nepokretnostima, održavanja, marketinga, kao i upravljanja projektima izgradnje, opremanja novih office i lokacija za razvoj proizvodno-logističkih kompleksa. U tom sektoru sarađuje na projektima nove zgrade Razvojnog centra Schneider Electric u Novom Sadu, kao i u izdavanju na atraktivnog poslovnog prostora “Revolucija” u Beogradu. Poslovanje širi i u regionu, posebno u Hrvatskoj gde je sada deo rezidencijalno-turističkog projekta Petram Resort & Residences, na istarskom poluostrvu.