Ni mi u Srbiji ne pazimo na kulturna dobra, ali neko u Poreču je pobedio: Ugrađen je bankomat u vrata iz 19. veka

2

U Srbiji se često – s pravom – ljutimo na one koji devastiraju kulturna dobra i ne vode računa o spomenicima kulture, ali ono što se desilo u Poreču pokazuje da i Hrvatska ne kaska za nama u ovom (ružnom) pogledu.

U petak uveče je na Trgu slobode u tom gradu na vrata iz perioda istoricizma (19. vek) postavljen – bankomat, prenosi Telegram.

Istarska policija potvrdila je da je u petak uveče primila prijavu o oštećenju vrata te i saopštila da ispituje sve okolnosti.

Iz Grada Poreča navode kako su vrata koja vode u zgradu simbol porečkog Trga slobode i pokazatelj visokog nivoa umetničkog dostignuća tokom austro-ugarskog razdoblja. Svoje je ogorčenje činom izrazio porečki gradonačelnik Loris Peršurić, rekavši da je takvo ponašanje neshvatljivo i bez poštovanja prema istoriji grada starog dve hiljade godina.

Devastiran je jedan od najljepših primjeraka historicističkih vrata u Poreču koji pokazuje zastupljenost visoke razine…

Posted by Loris Peršurić on Петак, 19. април 2019.

“Boli me pre svega kao Porečana, a onda kao gradonačelnika. Toliko se ljudi iz dana u dan trudi da svojim radom, zalaganjem i delima obogati i ulepša ovaj grad, a neko sve zanemari i pokaže koliko ne voli Poreč i ono što Poreč ima”, poručio je Peršurić.

2 KOMENTARA

Comments are closed.