Nezoboravno vece u Narodnom pozoristu i nastup Sergeja Polunjina

0
Foto: Fabrika

Sinoć je u Narodnom pozorištu održano gala veče, veče umetnosti i humanosti, za pamcenje. 

Fondacija Sergej Polunjin u Srbiji, uz pomoc agencije Fabrika je po drugi put organizovala Humanitarno gala vece sa ciljem prikupljanja sredstava za školovanje stipendista ove Fodacije za 2021. godinu. Organizatori su uspeli da kao i prošle godine obezbede sva potrebna sredstva, cime ce omoguciti njihovo dalje skolovanje. Obzirom da se svi stipendisti školuju u inostranstvu, u zemljama koje zahtevaju obavezan karantin po povratku iz Srbije, mladi umetnici nisu uspeli da prisustvuju licno, ali su se svi obratili putem video linka.

Dogadjaj je počeo obraćanjem Vesne Mandić, direktorke Fabrike i Zrnke Mišković, izvršne direktorke Sergej Polunjin Fondacije, koje su najavile film o Sergej Poluninu, Fondaciji i njenim aktivnostima i stipendistima.

Nakon toga je usledio pravi baletski spektakl i fantastični nastupi ” prijatelja Sergej Polunjina”:

– Solisti narodnog pozorišta Tatjana Tatić i Igor Pastor

-umetnicki direktor i prvak Nacionalne opere i baleta u Ljubljani, Petar Dorcevski

-solisti baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Dejan Kolarov i Sanja Ninković 

I na kraju, spektakularni nastup Sergej Polunjin a, “Bolero”, koji je sve prisutne ostavio bez daha i pokazao zašto ga smatraju najvećim baletskim umetnikom današnjice i jednim od najvećih u istoriji baleta.

Njegov nastup, a potom i pojavljivanje svih ostalih baletskih umetnika, učesnika gala večeri su ispraceni desetominutnim aplauzom i stojecim ovacijama, koje bi ko zna koliko trajale da se nisu upalila svetla u Narodnom pozoristu.

Karte za ovo fantastično gala veče su se prodavale i kompletan prihod je otisao u Fondaciju Sergei Polunjin.

Glavni sponzori gala večeri su bili Erste banka Srbija i rakija Gorda, a bili su prisutni i brojni donatori Fondacije, medju kojima su kompanija CWP i mnoge druge.