“Nezaposleni će do novembra dobiti 120 evra, spremili smo minimalce za muzičare…”

1
(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da će nezaposleni dobiti pomoć od po 120 evra od države.

“Za nezaposlene ide 120 evra u ovoj godini. Nezaposleni će kao svi punletni građani dobiti dva puta po 30 evra, u maju i novembru, ali i još po 60 evra u junu”, naglasio je Vučić, a prenosi Blic.

“Dobra vest i za muzičare, oni nisu u sistemu PDV-a, ali za oko 3.000 njih spremno je podrška od dva minimalca. Vlada će verovatno u narednim danima doneti odluku o novčanoj pomoći”, rekao je Vučić.

Podsetio je da će svi punoletni građani Srbije u maju i novembru dobiti po 30 evra, tako da će oni imati ukupno 60 evra.

“Penzioneri će pored toga dobiti i još po 50, tako da će na kraju penzioneri imati ukupno 110 evra”, rekao je Vučić.

On se osvrnuo i na isplatu minimalca za 1,55 miliona radnika u privatnom sektoru.

“Već od 8. aprila kreće i isplata minimalca za 1,55 miliona radnika u privatnom sektoru, za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća – tri puta po pola minimalca. Zatim imamo sektorsku podršku za autobuske prevoznike, zatim hotelisere 350 evra po sobi i 150 po krevetu”, rekao je Vučić.

Najavio je da će država verovatno morati da da bar još jedan minimac ugostiteljima i svim drugim ugroženim sektorima. Naglasio je da sve to država plaća i uspeva da ne poveća javni dug u odnosu na BDP.

“Ne dolazi u obzir da podižemo poreze, već ćemo taj novac naći u rastu”, zaključio je Vučić.

1 KOMENTAR

  1. Zanimljivo. Da li i oni nezaposleni koji su bez penzije a imaju godina za penziju takodje dobijaju taj bonus?

Comments are closed.