Guverner italijanske regije Lombardije, Atilio Fontana, odlučio je da se obustave sve manifestacije i događaje na javnim, ali i privatnim mestima kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa, pišu italjanski mediji. To će uključiti sve kulturne, rekreativne, sportske, ali i verske događaje.

U sklopu toga će se zatvoriti i muzeji, druge kulturne institucije, a isto važi i za okupljanje u crkvama i na drugim verskim službama, za šta su sve biskupije dobile uputstva. Član regionalnog Veća Đulio Galera je Korijere dela sera rekao da se razmatra i mogućnost da se zatvore i prodavnice, prenosi Jutarnji list pisanje italijanskih medija.

U slučaju da situacija eskalira, moglo bi da dođe do uvođemnja sličnih mera kao u kineskom gradu Vuhanu, rekao je tokom gostovanja na italijanskoj televiziji „Rai 3“ guverner Atilio Fontana.

On je dodao da je ipak uveren da do toga neće doći.

„Ne mislimo da će doći do toga da moramo da izololujemo i zatvorimo Milano. To bi bilo nezamislivo“, rekao je on.

Za sada će javni prevoz i javne usluge nastaviti da funkcionišu u redovnom rasporedu, dok je gradonačelnik Milana Đuzepe Sala najavio zatvaranje škola.

„Mnogo je događaja koji se organizuju u gradu. Ne mogu da zamislim zatvaranje grada i otkazivanje baš svega, ali ono što nije obavezno i neophodno, možda bi bilo razumno da se odloži“, rekao je jutros na konferenciji za novinare.

Gradonačelnik je dodao da bi u ovom trenutku školske aktivnosti u Milanu trebalo da budu obustavljene i istakao da se radi „o razumnoj akciji bez namere da se podstiče bilo kakva psihoza“.

Italija ima do sada najveći broj zaraženih koronavirusom (130), a tri osobe su preminule.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.