NEXE donirao finansijska sredstva VK Vojvodina i RK Jedinstvo

  0

  Želimo da se mladi usavršavaju i napreduju u svojim lokalnim sredinama

  NEXE Grupa, vodeći regionalni proizvođač građevinskih materijala, sa svojim članicama koje posluju u Srbiji, podržala je razvoj domaćeg sporta donacijom finansijskih sredstava vaterpolo klubu Vojvodina i rukometnom klubu Jedinstvo iz Novog Bečeja. Donacija VK Vojvodina namenjena je poboljšanju uslova rada sa mlađim kategorijama i ostvarivanju dugoročne stabilnosti kako bi se ostvarili vrhunski sportski rezultati. Donacija sredstava RK Jedinstvu usmerena je za finansiranje troškova učestvovanja u Super B rukometnoj ligi Srbije Sever–Centar sportske sezone 2021/2022.

  „U NEXE Grupi verujemo da je uloga sporta izuzetno važna za odrastanje i nastojimo da pružimo podršku vrednim projektima klubova koji su prepoznali koliko je bitan rad s mladima koji ostvaruju respektabilne rezultate. Drago nam je što možemo da podržimo aktivnosti koje mladim ljudima pružaju priliku da se usavršavaju i napreduju u svojim lokalnim sredinama“, rekla je Majda Petković, direktorka AD Polet Novi Bečej.

  Vaterpolo klub Vojvodina osnovan je 1935. godine, a danas broji više od hiljadu aktivnih članova i prijatelja Kluba, i oko 250 aktivnih takmičara u svim selekcijama. Vaterpolo Savez Srbije proglašavao je VK Vojvodinu najaktivnijim klubom u Srbiji u poslednje četiri godine, a ove sezone izborili su učešće u Len Euro Kupu, koje predstavlja jedno od najvažnijih evropskih takmičenja u klupskom vaterpolu. Ulažu u razvoj Škole vaterpola Vojvodina i na taj način mladima daju priliku da se razvijaju u sportskom duhu. Danas je VK Vojvodina, sa svim svojim selekcijama, u vrhu srpskog vaterpola i čini okosnicu u reprezentativnim selekcijama.

  Rukometni klub Jedinstvo jedini je klub ekipnih sportova u opštini Novi Bečej koji se takmiči u višem rangu. Beleže kontinuirani napredak u takmičarskom i organizacionom smislu, a danas igraju u Super B ligi Srbije koja je druga po rangu liga u državi. Prošle godine su pokrenuli rukometni kamp Handball Friends u Novom Bečeju i pružili polaznicima priliku da treniraju sa vrhunskim trenerima. Pokretanje rukometnog kampa, u izazovnim vremenima, bio je hrabar potez koji je podržala i NEXE Grupa.

  NEXE Grupa kontinuirano vodi brigu o lokalnim zajednicama u kojima posluju njene članice pa tako podržava razne projekte u različitim oblastima, poput sporta, kulture i obrazovanja kako bi pozitivno uticala na kvalitet života ljudi u lokalnim sredinama.