Neverovatna provokacija Jusufa Nurkića: Šta predstavljaju imena bošnjačkih vojnika na jednoj NBA utakmici?

3
Printskrin

Rezultat šeste utakmice polufinala Zapada između Denvera i Portlanda ostao je u senci majice koju je nosio povređeni košarkaš Blejzersa Jusuf Nurkić.

Naime, košarkaš iz Bosne i Hercegovine obukao je majicu sa imenima poginulih vojnika iz ratova devedesetih, koji u bošnjačkoj javnosti imaju status heroja.

Imena Izeta Nanića, Safeta Hadžića, Mehdina Hodžića, Midhada Hujdura, Hajrudina Mešića, Safeta  Zajka, Enver Šehović, Adila Bešića i Nesiba Malkića, izazvala su polemiku na društvenim mrežama.

Mnogi navijači Portlanda su se pitali šta piše na majici njihovog ljubimca, a kada su dobili odgovor da su u pitanju „heroji“ BiH, usledili su odgovori nezadovoljnih ljubitelja košarke koji takav potez Nurkića smtraju provokacijom za Nikolu Jokića.

„Heroji koji su ubijali Srbe u  Bosni, nevine žene i decu, ovo je provokacija za Jokića i Srbe koji gledaju utakmicu. Ovo je mešanje sporta sa ratom i politikom, potpuno nepotrebno. Nadam se da će neko iz NBA lige reagovati, ovo je strašno“, napisao je jedan od korisnika Tvitera.

Inače, Izet Nanić bio je komandant 505. bužimske brigade Armije BiH, a navodno postoje video materijali na kojima se vidi da pripadnici tog odreda vrše zločine na civilima.

Politici nije mesto na sportskim borilištima.

S obzirom na činjenicu da u protivničkoj ekipi Jusufa Nurkića igra košarkaš iz Srbije, ovakav gest dodatno dobija na težini.

3 KOMENTARA

  1. Da nije nas koji komentarisemo ovakve stvari isti ne se i ne bi bavili takvim stvarima. Sto bi nekog interesovalo ko kakvu majicu nosi. Uostalom tih cija su imena na majicama vise nema i u cemu je onda problem.

  2. Ma samo dodatni motiv Jokicu da ih u sedmoj utakmici razvale u Denveru . Nurkic je obicni Turcin glupavi bez mozga i to je to a za desetak godina kad se BIH podeli izmedju Srbije i Hrvatske , Turci iz Bosne ce morati nekom carstvu da se privole .
    KOme , neznam , ali to vec nije nasa briga.

  3. Stvarno sam gotivio Nurkića ali ovim pokazuje da ima ozbiljnu dijagnozu.Kakva bi bila reakcija da se Jokić pojavi u majici sa imenima Karađića,Mladića itd.Ista.Sport i ove stvari ne idu zajedno.Kako misle muslimani,bosanci ili bošnjaci u BiH da ubede srbe u suživot ovakvim i mnogim drugim primerima,facebook komentarima…Nikako.Srbi ne žele s nekim ko njih ne poštuje,ne voli da nekaźem mrzi.

Comments are closed.