Netfliks otkazao seriju Megan Markl

0
EPA-EFE/NEIL HALL

Kompanija Netfliks, u pokušaju da smanji troškove, odustala je od emitovanja animirane serije Biser (Pearl), koju je kreirala Megan Markl, piše Gardijan.

Najavljena prošlog leta, sa Megan kao kreatorom i izvršnom producentkinjom, “porodična serija” trebalo je da se fokusira na avanture 12-godišnje devojčice inspirisane istorijski uticajnim ženskim figurama. To je trebalo da bude prva animirana produkcija pod brendom Archewell u vlasništvu Megan Markl njenog supruga princa Harija, koji je nasto 2020. nakon njihovog odvajanja od britanske kraljevske porodice.

Netfliks, koji je nekada bio dominantan među platformama za striming, ali se sada bori sa opadanjem broja pretplatnika i padom vrednosti akcija, odustao je od projekta usred talasa smanjenja troškova, navodi Deadline.

Navode da je projekat koji je Megan zajedno producirala sa Dejvidom Furnišem, koji je u braku sa Eltonom Džonom, odbačen u fazi razvoja.

Kompanije Archewell nije komentarisala ovu odluku te je nejasno da li će kompanija nastaviti proizvodnju seriju ili će pokušati da je premesti na drugo mesto.