„Dve nedelje nakon sporazuma u ​​Vašingtonu, kao i najave o uzajamnom priznavanju Izraela i Kosova i otvaranja kosovske ambasade u Jerusalimu, izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratiće se građanima Kosova video-porukom“, javljaju prištinski mediji, a prenosi RTS.

To će učiniti u utorak, 15. septembra, povodom „Roš Hašane“, proslave jevrejske Nove godine.

Video-poruka izraelskog premijera Benjamina Netanjahua žiteljima Kosova i jevrejskoj zajednici biće prikazana tokom svečane jevrejske novogodišnje ceremonije, organizovane u jednom od hotela u Prištini.

Prema dnevnom redu koji su postavili organizatori, pored video poruke premijera Netanijahua, tokom ceremonije može da se uspostavi i direktna veza sa izraelskim premijerom.

Na ceremoniju su pozvani predsednik privremenih institucija u prištini Hašim Tači, predsednica skupštine Vjosa Osmani i premijer Avdulah Hoti. Događaju u Prištini će prisustvovati i glavni rabin Albanije Iovl Kaplan, koji je organizator ovog događaja.

Hoti je imao telefonski razgovor sa izraelskim premijerom 4. septembra u Beloj kući, u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa.

Tokom tog razgovora, kojim je najavljeno uspostavljanje diplomatskih odnosa sa Prištinom, Hoti je Netanjahuu potvrdio otvaranje kosovske ambasade u Jerusalimu.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentara

 1. Bgd
  13. septembra 2020. 18:09

  Ološ. Nadam se da će Tramp izgubiti 2020.

 2. Tomy
  13. septembra 2020. 18:24

  Pa sta mi trazuimo sa IZRAELOM onda, Trebamo ih Izbaciti iz nasih Redova. Jedini koji su u evropi bili uz Jevreje su SRBI a sta oni danas rade: Fuj Idiot Tomyy

 3. Nijazi Kuqi
  14. septembra 2020. 19:57

  Nadamse i verujem da ce Netanjahu sutra obradovat sve gradjane Republike Kosova, ali bih bio daleko srecniji ako njegov primer sledi premijer Slovacke. To mi je najveca zelja u zivotu. Zivim za taj dan.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.