Netanjahu se u utorak obraća građanima Kosova video-porukom

3
Foto: Profimedia

“Dve nedelje nakon sporazuma u ​​Vašingtonu, kao i najave o uzajamnom priznavanju Izraela i Kosova i otvaranja kosovske ambasade u Jerusalimu, izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratiće se građanima Kosova video-porukom”, javljaju prištinski mediji, a prenosi RTS.

To će učiniti u utorak, 15. septembra, povodom “Roš Hašane”, proslave jevrejske Nove godine.

Video-poruka izraelskog premijera Benjamina Netanjahua žiteljima Kosova i jevrejskoj zajednici biće prikazana tokom svečane jevrejske novogodišnje ceremonije, organizovane u jednom od hotela u Prištini.

Prema dnevnom redu koji su postavili organizatori, pored video poruke premijera Netanijahua, tokom ceremonije može da se uspostavi i direktna veza sa izraelskim premijerom.

Na ceremoniju su pozvani predsednik privremenih institucija u prištini Hašim Tači, predsednica skupštine Vjosa Osmani i premijer Avdulah Hoti. Događaju u Prištini će prisustvovati i glavni rabin Albanije Iovl Kaplan, koji je organizator ovog događaja.

Hoti je imao telefonski razgovor sa izraelskim premijerom 4. septembra u Beloj kući, u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa.

Tokom tog razgovora, kojim je najavljeno uspostavljanje diplomatskih odnosa sa Prištinom, Hoti je Netanjahuu potvrdio otvaranje kosovske ambasade u Jerusalimu.

3 KOMENTARA

  1. Nadamse i verujem da ce Netanjahu sutra obradovat sve gradjane Republike Kosova, ali bih bio daleko srecniji ako njegov primer sledi premijer Slovacke. To mi je najveca zelja u zivotu. Zivim za taj dan.

  2. Pa sta mi trazuimo sa IZRAELOM onda,
    Trebamo ih Izbaciti iz nasih Redova.
    Jedini koji su u evropi bili uz Jevreje su SRBI a sta oni danas rade:
    Fuj Idiot
    Tomyy

Comments are closed.