Predsednik pokreta „MI-snaga naroda“ Branimir Nestorović izjavio je danas da će taj pokret konačnu odluku o izlasku na predstojećim lokalnim izborima doneti u narednih nekoliko dana.

Nestorović je agenciji Beta kazao da će ta odluka zavisiti od stava pokreta „Kreni-promeni“ i koalicije „Biramo Beograd“, obzirom da su te organizacije, kako je rekao, ranije najavile mogućnost izlaska iz izbornog procesa.

„Izborni proces je pretvoren u cirkus i na granici je regularnosti. Ukoliko ‘Kreni-promeni’ Sava Manojlovića i koalicija ‘Biramo Beograd’ odluče da istupe iz izbornog procesa, to isto ćemo učiniti i mi. Na izborima neće učestvovati stranke okupljene oko Dragana Đilasa i Miloša Jovanovića, tako da ne želimo da učestvujemo na izborima samo sa Srpskom naprednom strankom, jer bi ispalo da smo prirepak vlasti“, rekao je Nestorović.

Prema njegovim rečima, pokret „MI-snaga naroda“ je nezadovoljan medijskom dominacijom stranaka na vlasti „posredstvom lika i aktivnosti predsednika Srbije (Aleksandar Vučić)“.

„Nezadovoljni smo i neravnopravnim pristupom notarima i overiteljima, opet u korist vladajućih stranaka i od vlasti odabranih izbornih lista. Nezadovoljni smo i pristupom javnim prostorijama za potrebe kampanje. Zbog svega toga nismo uspeli da skupimo i overimo potpise za sve beogradske opštine“, kazao je on.

Nestorović kaže da se nikad nije desilo da se u toku izborne kampanje donose izborni zakoni.

„Ne mogu pravila igre da se menjaju dok traje utakmica. Kažu da svi imaju pravo da učestvuju u izbornoj trci. Imaju, ali ne mogu. S ovim rokovima bilo je nemoguće kandidovati se u svim opštinama i gradovima“, rekao je.

Pokret „Kreni-promeni“ i koalicija „Biramo Beograd“ ranije su najavili da će sutra saopštiti konačnu odluku o eventualnom napuštanju izbornog procesa.

Lokalni i gradski izbori su raspisani za 2. juni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.