Koordinator privremene bolnice u Areni dr Vlado Batnožić je rekao da je trenutno u toj bolnici na lečenju 386 pacijenata, kao i da dolaze sve mlađi ljudi, pa i čitave porodice. Naglašava i da raste broj pozitivnih.

„Nešto se strašno događa“, poručio je Batnožić.

„Jedan konstantan rast broja pacijenata. Juče smo primili 35 pacijenata, a otpustili smo 18. Proteklih dana bilo je između 30, 40 i 50 primljenih pacijenata“, rekao je dr Batnožić, a prenosi RTS.

Naveo je da su ranije dnevno primali 10 do 20 pacijenata, kao i da su sada sa težim kliničkim slikama.

„Ranije su to bili lakši pacijenti, a sada su srednje teški i teški. Na kiseoniku je sada 306 pacijenata. Mi smo ranije trošili sedam tona kiseonika na 10 do 15 dana, a sada na tri dana sipamo i sedam tona kiseonika“, naveo je doktor.

Istakao je da je promenjena starosna struktura pacijenata, ranije su bili uglavnom sredovečni ljudi, a sada je značajan pomak ka mlađoj populaciji, radno sposobnim ljudima od 25 do 35 godina, kao i od 35 do 50 godina.

Kaže da i čitave porodice ne znaju gde su se zarazili, ali da mlađi uglavnom navode da su bili i restoranima i kafićima, a neki da su bili na skijalištima.

„To je za nas velika opasnost. Ja molim da se pridržavamo ovih mera koje je naš Krizni štab doneo – nošenje maske, držanje distance. Ako toga ne bude, biće sve gora i gora situacija“, poručio je dr Batnožić.

Batnožić je i direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Železnice, a u njihovoj kovid ambulanti se povećava broj pregleda i pozitivnih pacijenata.

„Ranije smo imali 20 do 30 pacijenata, a sada dnevno imamo i do 100 pacijenata. Dok je ranije bilo pozitivno 10 do 20 odsto pacijenata, sada je to 50 odsto testiranih. To je značajan pomak i skok. Nešto se strašno događa“, zaključio je dr Batnožić.

Komentar(1)

  1. Eto!
    4. marta 2021. 11:40

    Sto se cudite? Cinjenica je da su mladi buntovni, a u Srbiji su prise i razmazeni i razulareni i lose obrazovani. Dakle, procitala omla(T)ina na Internetu o toj "slobodnoj volji" i "ljudskim pravima", prihvatila PRAVA zaboravila duznosti i obaveze, pa "nece oni meni zabraniti...", udarila brigu na veselje, pozarazavala porodice i eto vam ga rezultat. A vakcine? Na zalost, mnogo, bas mladih ima teoriju: ko zna sta je u njima i dal' su testirane, dakle, NECU! Cist dokaz da je PREMALO znanja veoma opasno!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.