Neprimeren komentar, hitna isporuka za ostrvo Mal i cvećar koji mu je spasio život: Kako su se upoznali Ketrin i Majkl i ko je na kraju bio u pravu…

0
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Glumica Ketrin Zita-Džouns, ćerka vlasnike fabrike slatkiša i krojačice iz primorskog Svonsiju u Velsu, odrasla je zaljubljena u lik i delo glumice Elizabeta Tejlor. Zurila je u njene fotografije, intrigirala ju je njena tanka veza s Velsom, a zatim i burna veza s Ričardom Bartonom, još jednom holivudskom zvezdom koji korene vuče iz Velsa.

Možda je upravo i ta opčinjenost s Tejlo bila jedan od razloga zašto je i Zita-Džouns u mladosti želela da bude glumica. Ipak, počelo je sa plesom. Kao devojčica, igrala je u Vest End pozorištu i to u mjuziklima “Annie” i “Bugsy Malone”.

Pred kamerom je prvi pust nastupila 1991. godine u britanskoj komediji “The Darling Buds of May”, glumeći najstariju ćerku u jednoj farmerskoj porodici. Serija je tada 22-godišnju Zitu-Džouns, učinila zvezdom na Ostrvu, pa i nešto šire u Evropi. Odlučila je da zbog slave “pobegne” u Los Anđeles i Sjedinjene Države, gde se posle nekoliko nestabilnih godina – kada je reč o filmskim ulogama – proslavila rolom u kultnom filmu “The Mask Zorro”. Godinu dana kasnije glumila je, zajedno sa Šonom Konerijem u filmu “Entrapment”, a u intervjuu za Njujorker je istakla koliko je prvi Džejms Bond bio pažljiv prema njoj.

“Bio je izuzetno zaštitnički nastrojen prema meni. Do te mere da ako smo bili na sceni, a negde se začulo neko šuštanje, viknuo bi: ‘Umuknite, dete glumi'”, priseća se Zita-Džouns.

Upravo su ova dva projketa bila i sudbonosna za poznanstvo sa Majklom Daglasom, sadašnjim suprugom.

“Snimala sam ‘Entrapment’ i promovisala ‘Zorro’ na filmskom festivalu u francuskom Dovilu. To je bilo u petak, a planirala sam da sutradan putujem za Škotsku kako bih se upoznala sa Šonom. Majkl je tada promovisao svoj film i zatražio je da se upoznamo. Međutim, sećam se da smo se mimoišli u hotelu, a da je on samo prošao pored mene sa svojom torbom za golf na ramenu”, priča Zita-Džouns.

“Pomislila sam: ‘Ok, vervatno zaista želi da se upoznamo, kad je samo ovako prošao pored mene’. Međutim, kasnije se pridružio našem društvu na večeri, jer je poznavao i Antonija (Banderasa) i Melani (Grifit). Te noći smo saznali da nam je rođendan istog dana”, priseća se Zita-Džouns.

Situacija na večeri je ubrzo eskalirala kada joj je Majkl poručio da će “biti otac njene dece”.

“U redu, rekla sam i ustala. Poručila sam mu da sam čitala puno o njemu, videla i čula takođe puno toga o njemu i završila sa ‘Laku noć'”.

“Otišla sam u sobu, prespavala i u pet sati ujutru krenula za London, pa zatim u Aberdin na sever Škotske i ostrvo gde je trebalo da upoznam Konerija. Tamo me je dočekao veliki buket cveća sa porukom ‘Žao mi je ako sam te uplašio. S ljubavlju, Majkl Daglas’. I danas uvek govori kako mu je život spasio čovek koji je doneo to cveće na ostrvo Mal. Zastrašujuće je to što je rekao tek kad smo se upoznali. Ipak, bio je u pravu”, zaključila je Zita-Džouns.