Glumac Nenad Jezdić nedavno je održao govor na skupu u Palati Srbija povodom formiranja Nacionalnog saveta za preporod sela koji je izazvao veliku pažnju javnosti.

Jezdić je u tom govoru objavio „rat trenutno najvećem neprijatelju Srbije – demografskoj eroziji naše zemlje“.

Posle toga je dobio i ponude nekih stranaka koje su u njegovom govoru, kako su naveli, prepoznale vrednosti za koje se zalažu.

Nenad Jezdić je u saopštenju koje je dostavio Nedeljniku naveo da su problemi kojih se dotakao u besedi „odavno nisu stvar politike i politikanstva jer živimo vreme kada moramo među nama da prebrojimo ljude i domaćine“.

Saopštenje prenosimo u celosti.

„Hvala svima koji su dobronamerni u želji da sav naš narod opstane i ostane.

Nijedno društvo, pa i najbolje, a pogotovo najgore, ne može da utiče na namere pojedinca. Što više prijatelja (društva) čovek stiče to je bolje i za njega i za druge.

Nemamo kao narod luksuz da se odričemo jedni drugih, posebno kada je u pitanju natalitet i opstanak, budući da su statistike poražavajuće.

Neka svako od nas uradi najbolje kako ume i kako može. To će biti sasvim dovoljno.

Ovaj problem odavno nije stvar politike i politikanstva, živimo vreme kada moramo među sobom da prebrojimo ljude i domaćine… Očeve i majke… Braću i sestre… Darovite profesionalce i znalce, pa da se umožimo u njihovim vrlinama.

Nestanak i ugroženost našeg naroda nije nastao, kao što neće ni nestati čudesnim dejstvom bilo koje politike… To je pitanje koje svako od nas individualno rešava, prepoznaje i preokreće u svoju korist.

Postoji i iskonski problem, a zove se sloga ovog naroda…

Moramo pronaći puteve sloge i zajedništva… Bar po pitanju realne opasnosti koja se nadvila i na ime, i na broj, i na okvire prostora gde sav naš narod živi. Verujem u složnu Srbiju.

Hajde, uprkos dušmanima, da vidimo – ima li je?“, naveo je Jezdić.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.