“Nemojte nigde da putujete, Srbija je poslala novu listu Interpolu”: Uhapšen veteran OVK u Albaniji pa pušten, tvrdi ministarka spoljnih poslova KiM

0
Foto Profimedia

Kosovska ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla izjavila je danas da je bivši pripadnik OVK koji je priveden u Albaniji, jer se nalazi na poternici Interpola oslobođen.

Ona je navela da je nakon što je pročitala objavu Hisnij Gucatija, o pritvaranju bivšeg borca Oslobodilačke vojske Kosova Murteza Kastratija, odmah kontaktirala albanskog ministra spoljnih poslova Genta Cakaja.

Prema njenim rečima, Cakaj je brzo reagovao i pojasnio da je Kastrati zaustavljen radi provere i pušten, javila je prištinska televizija Kljan Kosova.

Bivši pripadnik OVK uhapšen je u Albaniji, saopštio je predsednik Organizacije ratnih veterana OVK Hisni Gucati.

Do toga je došlo pošto je Interpolu poslata lista koja sadrži ime uhapšenog, piše Kosovo Onlajn.

Gucati je putem objave na Fejsbuku zatražio od veterana OVK da ne odlaze u druge zemlje jer je, prema izvorima njegove organizacije, Srbija poslala Interpolu listu imena bivših pripadnika OVK.

Gucati je zatražio od Albanije da pusti privedenog bivšeg pripadnika OVK što je pre moguće.

“Dok ljudi koji su dali sve za to da danas imamo državu i dalje budu zlostavljani na ovaj način, veterani se još uvek ne mogu slobodno kretati, Vlada Kosova mora što pre da preduzme mere u tom smeru da više nemamo ovakve slučajeve”, poručio je Gucati.

Gucati je naveo da je danas albanska policija privela Murteza Kastratija iz Lipljana.