Nemi pesnik: Okean rozea / Minimalac (Mascom)

0

Novosadski sastav je upravo objavio još dve pesme sa predstojećeg debitantskog albuma „Slobodna volja“. Reč je o singlovima „Okean rozea“ i „Minimalac“ o kojima frontmen benda pevač Milan Marković kaže:

„Pesma „Okeani…“ je posvećena muzici, rokenrolu kao načinu života i ljudima koji život posmatraju kao nešto više od zadovoljavanja pukih bioloških potreba. Sa druge strane singl „Minimalac“ je pokušaj da se teška tema posmatra iz vesele perspektive. Muzički, to je naš omaž panku, koji je igrao veliku ulogu u formiranju ukusa većine članova benda.“

Obe pesme su dobro poznate ljubiteljima grupe Nemi pesnik i deo su posebnog „paketa“ kojim naravlju album u narednih par meseci:

„Demo po demo, izoštravali smo izraz i kretali se ka zvuku koji će ljudi imati priliku da čuju na predstojećem singlu – zvuku moderne elektro-rok pesme,“ dodao je Milan.

Grupa Nemi pesnik je krajem prošle godine i zahvaljujući glasovima slušalaca, osvojila laskavu titulu „Hita godine radio Beograda 202“ sa prethodnim singlom „Koliko si luda“. Pored Milana bend čine: Marko Aleksić (gitara), Nikola Borčić (bas gitara) i Saša Ignjatović (bubnjevi).