“Nemci su angažovali tim advokata, a kada sam ja dolazio bilo je samo – daj pare…”: Milanu Mandariću je bilo dosta fudbala

2
Profimedia

Izgleda da je Milanu Mandariću bilo dosta fudbala. Čoveku koji je u fudbalskom svetu postao poznat tako što bi kupovao i prodavao klubove po Evropi, najviše u Engleskoj, fudbal je preseo u Sloveniji.

Nakon što je bio vlasnik Portsmuta, pa potom Lester Sitija i Šefilda Vendzdeja, 2015. godine kupio je ljubljansku Olimpiju. Izgleda da sada pokušava da proda klub.

“Iz ove prespektive nećete me videti u fubalu nakon ovoga u Ljubljani…”, rekao je Mandarić američki biznismen srpskog porekla, rođen u Gospiću. “Umoran sam i odlazim iscrpljen. Nestalo mi je entuzijazma. Mada, ko zna šta budućnost donosi…”

Već se dugo priča da mnogi koriste njegovo pozno životno doba, inače ima 81. godinu, o da je odavno izgubio konce upravljanja Olimpijom.

Nedavno je propap dogovor sa grupom ulagača iz Nemačke nakon temeljnih provera koji je sproveo njihov tim advokata.

“Da sam znao da će mi ovako biti u Sloveniji, ne bih ni dolazio. Nemci su angažovali tim advokata, a kada sam ja dolazio bilo je samo – daj pare. I dao sam četiri miliona evra. Mislio sam da će biti mnogo lakše, ali sam se prevario. Bilo je porebno mnogo znoja i suza”, rekao je Mandarić za siol.net.

Olimpija je za njegovo vreme osvojila uz dva kupa i dve titule u nacionalnom šampionatu i na putu je ka trećoj.

2 KOMENTARA

  1. Све нај боље у животу желим Господину Мандарићу. Тата ми је причао да је много вредан и талентован човек. Штета што није отишао са њим у Америку. Тамо су ипак много поштенији људи.

  2. I džaba kada se sa Olimpijom nemože praviti bizz,mada bi možda i to moglo…nema navijača,prodaje ulaznica i match day event-a,nema reklamiranja jer slovenski trg je mali i stim neinteresantan za sponzore,ali…može se do novca preko UEFA takmičenja a zato treba dobar tim i dobri rezultati i u Europi…Stari moj,tu si pogrešio,i…zašto plaćaš visoke plate igračima kada oni nisu taj kvalitet???Ok,plati,ali da znaš šta plaćaš,nemožeš izdvajati 4 miliona E godišnje za ovaj kadar!!! I…nema biznisa…pa nema Djole,što bi rekao Pantić.Svako dobro!

Comments are closed.