“Nemamo vremena za gubljenje, nadam se skorom formiranju vlade…”

0
Foto: Printscreen Youtube / Crno na bijelo

(Beta) – Lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović poručio je da Crna Gora nema više vremena za gubljenje, te da se nada skorom formiranju vlade u korist građana.

On je na svom Tviter nalogu napisao da je dobro što je predsednik Crne Gore, Milo Đukanović pozvao nosioce lista koje su pobedile na parlamentarnim izborima na konsultacije o mandataru za sastav Vlade.

“Crna Gora je u teškoj ekonomskoj i zdravstvenoj krizi i nemamo vremena za gubljenje. Nadam se skorom formiranju vlade u korist građana”, naveo je Abazović, objavljeno je kasno sinoć.

On je, prema informacijama “Vijesti” razgovarao sa liderima DF-a Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem o formiranju nove vlade.

Izvor “Vijesti” navodi da su oni pokušali da premoste različita viđenja kako treba da izgleda prva vlada koju ne sastavlja DPS mandatar.

Abazović je, prema izvoru “Vijesti”, ostao na svojim pozicijama čvrste podrške mandataru Zdravku Krivokapiću, dok su istovremeno, funkcioneri DF-a izrazili velike sumnje u sposobnosti Krivokapića i njegovog tima da formiraju spisak ministara nove vlade kao i želju da oni kadriraju.

Đukanović je juče uputio poziv na konsultacije o mandataru za sastav Vlade Crne Gore, nosiocima lista koalicija: “Za budućnost Crne Gore” Zdravku Krivokapiću, “Mir je naša nacija” Aleksi Bečiću i “Crno na bijelo”Dritanu Abazoviću, koje su nakon konstitutivne sednice održane 23. septembra 2020. dostavile predlog za mandatara, potpisan od strane 41 poslanika.

Termin predviđen za konsultacije je četvrtak, 8. oktobar u 11 časova – saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

“Nakon konsultacija, Predsednik će predlog, u skladu sa Ustavom, dostaviti Skupštini Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Nova parlamentarna većina na konstitutivnoj sednici Parlamenta odabrala je Zdravka Krivokapića kao svog kandidata za mandatara.