“Nemamo šta da razgovaramo sa Majom Gojković”

0
Printscreen YouTube/N1

Zamenik šefa poslaničke grupe Socijaldemokratska stranka – Narodna stranka Miroslav Aleksić izjavio je povodom poziva predsednice parlamenta Maje Gojković svim poslaničkim grupama na konsultacije iduće nedelje, da “sa njom nema o čemu da se razgovara”, preneo je N1.

“Zahtevi ljudi koji četiri meseca protestuju širom Srbije su jasni, a to je, između ostalog, i ostavka Maje Gojković. Tri godine smo zahtevali i molili je u ime građana Srbije da uspostavi normalan rad u parlamentu, da poštuje poslovnik, da ne šikanira opozicione poslanike, da ne urušava najviše zakonodavno telo i od njega pravi rijaliti u kome su glavne zvezde Rističević i Martinović”, naveo je Aleksić u izjavi agenciji Beta.

On je dodao da je Maja Gojković uvela praksu da vlast podnosi lažne amandmane na predloge zakona, kako bi potrošila vreme opozicije za raspravu o zakonima, kao i da se zakoni usvajaju bez ozbiljne rasprave.

Stranka moderne Srbije (SMS) odazvaće se pozivu na razgovor koji je uputila predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, izjavila je agenciji Beta šefica poslaničke grupe SMS Tatjana Macura.

Ona je kazala da se ta stranka zalaže za dijalog, jer je to u interesu građana.