“Nemam problema sa tim, samo recite – vi Srbi ste poraženi, mi smo vas zgazili i morate da slušate a onda ćemo mi da razmislimo”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

 (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je deo zapadnih zemalja “licemeran” kada sada kaže da nema promena granica, napominjući da je za Srbiju jedini prinicip medjunarodno pravo i povelja Ujedinjenih nacija, dok su ostali “lažni i nepostojeći”.

“Ti lažni principi služe da bi se nama nametnule odluke. Nemam problema sa tim, samo recite – vi Srbi ste poraženi, mi smo vas zgazili i morate da slušate a onda ćemo mi da razmislimo. To nije baš fer i pošten pristup, ali je bar istinit”, rekao je Vučić, u zajedničkom obraćanju sa predsednikom Slovenije Barutom Pahorom.

Vučić je rekao da je to njegov odgovor na poruke iz nekih zemalja da nema promena granica, navodeći da se to ne odnosi na Pahora koji je “iskreni prijatelj Srbije već na one koji pričaju o principima a ni jednog se nikad nisu držali”.

Kako je rekao, takvi su menjali granice Srbije i pre toga je bombardovali bez odluke UN.

Prema njegovim rečima, Srbija će se držati stvarnih prinicipa, kao što nije priznala da je Krim deo Rusije, niti “priznaje secesije koje se odvijaju svuda”.

“Nema primena granica – može, ali u skladu sa poveljom UN, to je jedini dokument na koji Srbija pristaje i na rezoluciju donetu u UN”, rekao je Vučić, navodeći da će Srbija uvek truditi da se ponaša odgovorno.