Nema više gužvi na graničnim prelazima: Od ponoći na snazi nove mere za ulazak u Srbiju…

0
Foto: Profimedia / ilustracija

Posle nekoliko dana velikih gužvi i kolona, na graničnim prelazima na ulazu u Srbiju konačno mogu da odahnu, javljaju dopisnici RTS-a.

Na prelazu Batrovci, na granici sa Hrvatskom, više nema gužvi ni zadržavanja. Veliki talas putnika konačno je prošao, javlja RTS.

Sve do 18 časova međuzona je bila puna. Bilo je otvoreno sedam ulaza za putnička vozila i jedan za autobuse. Od jutros je kroz prelaz Batrovci prošlo 16.000 putnika, a za protekla tri dana skoro 90.000.

Slična situacija je i na granici sa Mađarskom. Na prelazima Horgoš, Kelebija i Bački breg više nema gužvi, prenosi dopisnik RTS-a.

Od jutros su se na prleazima stvarale kilometarske kolone i čekalo se satima, ali svi putnici su stigli na svoje destinacije. Za protekla tri dana kroz prelaz Horgoš prošlo je oko 50.000 putnika.

Odštampano je i novo zdravstveno upozorenje koje će se deliti putnicima koji ulaze u Srbiju od ponoći, kada stupaju na snagu nove mere. Strani državljani moraće da imaju negativan PCR test, a građani Srbije koji nemaju test moraće u desetodnevnu izolaciju, koju će moći da prekinu ukoliko se u međuvremenu testiraju i ako test bude negativan.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500