Lideri crnogorske opozicije koji su najavili da će formirati novu vlast u toj zemlji, Zdravko Krivokapić – „Za budućnost Crne Gore“, Aleksa Bečić – „Mir je naša nacija“ i Dritan Abazović – „Crno na bijelo“, gostovali su kod Petra Komnenića na Televiziji Vijesti.

Predstavnici Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke, kako je saopšteno iz Vijesti, nisu se odazvali na poziv za učešće u emisiji.

Oni su na samom početku, nakon srdačnog pozdravljanja, imali jasne poruke:

„Pobedila je sloboda, i sa slobodom ćemo ići u budućnost“, rekao je Krivokapić.

„Vratismo se kao pobednici, čuda su moguća“, naveo je Abazović.

„Istorijski rezultat, slobodni građani birali su slobodne funkcionere“, ocenio je Bečić.

Oni su govorili o dešavanjima u pojedinim crnogorskim gradovima, posebno u Pljevljima. Jednoglasno su osudili napade i naveli da oni odgovaraju isključivo odlazećem režimu.

„Mi smo na ovim izborima pobedili devedesete. DPS su devedesete. U Pljevljima sam video rukopis policije i optužujem ih za dešavanja u Pljevljima“, rekao je Abazović.

Aleksa Bečić rekao je da je današnji skup na Cetinju, gde su se okupile „patriotske snage“, bio miran, ali da se tamo pojavio Brano Mićunović, da brani „svog podređenog Mila Đukanovića.“

„Moj poziv skupovima koji dolaze – ostanite kući, idite na roštilj, do mora. Mi hoćemo da mirimo Crnu Goru. Mi smo pobedili da bismo ovu državu konačno pomirili“, rekao je Bečić. Poručio je da su Crna Gora svi ljudi bez obzira koga su glasali.

Dogovorili smo se vrlo brzo i jednostavno, kazao je Krivokapić odgovarajući na pitanje da li je koalicija dogovorena.

„Rukovodili smo se glasom naroda, a ne glasom politike. Ništa ne može da bude važnije od ovog sporazuma“, dodao je on, uz napomenu da „najbolji treba da bude premijer“.

„Čeka nas teška jesen i zima u ekonomskom smislu“, rekao je Abazović. „Želja građana za promenama mnogo je veća od broja mandata u parlamentu. Đukanović je od nedelje već postao nebitna ličnost, što je dobro za Crnu Goru. Moguće da će pokušati neke opstrukcije. Bilo bi dobro da nakon formiranja vlade Đukanović posle par meseci podnese ostavku i da raspišemo predsedničke izbore“.

Na pitanje o stavu DPS-a i mogućnosti da neko iz opozicije „preleti“ i podrži dosadašnju vlast, Aleksa Bečić je odgovorio: „Voleo bih da vidim pojedinca koji bi izdao istorijsku volju Crne Gore. Nema tog bogatstva za koje bi neko od nas izdao volju građana.“

Bečić je ponovio da nema promene spoljnopolitičkog kursa zemlje.

Kada je reč o manjinama, Zdravko Krivokapić je rekao da je ruka koja je pružeba nacionalnim manjinama istinska.

„Uputiću poziv svim nacionalnim strankama da se sastanemo i razgovaramo“, najavio je Krivokapić.

Nebojša Medojević je u toku dana izazvao buru kada je pričao o povlačenju priznanja Kosova.

„Medojević je eksplozivan, pa kad svoju narav suzbije da će svi biti u redu. On je političar koji će znati što je najbolje za građane Crne Gore. On želi da vidi drugačiju Crnu Goru, bolju i prosperitetniju Crnu Goru“, kazao je Krivokapić.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.