“Nema scenarija po kom će se u narednih 10 dana ukinuti ograničenja i vlasti reći da je sve gotovo”: Izrael produžava mere karantina zbog koronavirusa

0
(Beta/AP Photo/Maya Alleruzzo)

(Beta) – Nove mere izolacije uvedene širom Izraela radi suzbijanja korona virusa će verovatno biti produžene, rekao je danas izraelski ministar zdravlja Juli Edelstaj.

Izraelska vlada je ranije ovog meseca uvela drugi put mere izolacije u celoj zemlji uoči jevrejskih praznika u nastojanju da suzbije širenje zaraze.

Prvobitno je izolacija trebalo da bude ukinuta 11. oktobra ali u današnjem radio intervjuu ministar zdravlja Juli Edelstaj rekao je da “nema scenarija u kome će se za narednih 10 dana sve ukinuti” i da će vlasti reći  “sve je gotovo, sve je u redu”.

Izrael je zabeležio preko 233.000 potvrđenih slučajeva virusa od početka pandemije i više od 1.500 umrlih, prema navodima Ministarstva zdravlja.

Iako je zemlja dobila pohvale zbog brzog odgovora na dolazak pandemije u martu, ponovno otvarnje privrede u Maju dovelo je do naglog skoka broja zaraženih preko leta i sada Izrael ima jednu od najvećih stopa zaraze po broju stanovnika u svetu.