“Nema garancija da Vučića neće zameniti neko još gori. I on je ishod procesa koji Tadić nije završio jer nije imao stomak za to”: Svetislav Basara o “našem vrhovnom prevashodstvu”

1
Foto: Nedeljnik

Književnik Svetislav Basara ocenio je, gostujući u Utisku nedelje, da se situacija u Srbiji neće promeni sve dok postoji ista vladalačka matrica političara u Srbiji prema kojoj, smtra on, ko god prigrabi apsolutnu vlast, „smota državu i upotrebljava je kao svoju alaktu“.

On je naglasio da bi političari morali da služe državi, a ne da država njima služi i dodao da je “pola sata nakon Đinđićeve smrti” tome pribegla i Demokratska stranka.

“Oni su se pretvorili u softkor radikale”, rekao je Basara.

Međutim i pored toga, Basara bi glasao za takvu stranku kada bi se danas pojavila, jer kako kaže, Savez za Srbiju nema nikakav plan.

“Vučić je logičan ishod tog procesa za koji Tadić nije imao ni stomak ni veštinu da ga dovede do kraja. Tadić je bio blagorodan čovek, a mi danas nemamo nikakvu garanciju da Vučića neće zameniti neko ko je tri puta gori od njega”, zaključio je Basara.

1 KOMENTAR

  1. Не пола сата после Ђинђићеве смрти, већ са доласком Ђинђића на власт. Тачно тако је објавио и један угледни енглески (лондонски) лист, а ви погодите који. На власт је дошао онај који ће уништити Србију. Ни Басарино, ” о покојнику све најлепше”, неће помоћи, треба бити објективан.

Comments are closed.