Nele Karajlić: “Složna braća” možda dobiju nastavak, imam scenario u glavi… (A biće valjda i nekih sokova?)

0
Screenshot

Serija Složna braća možda dobije svoj nastavak, rekao je scenarista i jedan od glumaca dr Nele Karajlić, u emisji “15 minuta” Južnih vesti. On je nagasio da postoje čvrsta uveravanja producenata da bi taj projekat trebalo realizovati, a on već ima scenario u glavi.

Omiljeni likovi mnogih – Fiko, Kiza, Čenga, Čorba, kako kaže Karajlić, verovatno neće biti deo nove serije, jer su neki glumci preminuli, a suštinski su svi poginuli u poslednjoj epizodi.

Radnja bi trebalo da bude fokusiran oko Kemice, sina Fikreta Haimića koji se zapravo nije pojavljivao, već je samo prisluškivao razgovore svoga oca, prenose Južne vesti.

Iako bi danas umesto kafane, ime Složna braća mogla da ponese i kladionica, Karajlić kaže da se od toga odustalo i da će svakako opet biti kafana.

Ovaj svestrani umetnik nije govorio o rokovima, pa se ne zna kada bi snimanje moglo da počne, ali je naglasio da ima čvrsta uveravanja da bi producenti ušli u takav projekat.

Podsetimo, Složna braća je serija koja je premijerno emitovana 1995. godine i bavila se odnosima Hrvata, Srba i Muslimana na jednom prostoru na tromeđi BiH, Srbije i Hrvatske koji je bio pod kontrolom UN i na kojem se nalazila kafana “Složna braća”.

Mnogima je prirasla za srce pa su poslednjih dvadesetak godina sa radošću pratili sve njene reprize, a sama serija je iznedrila plejadu likova i replika koje se i danas citiraju.

Pogledajte gostovanje dr Karajlića u emisiji “Južnih vesti”.