“Neko je dilovao drogu, neko je bio logističar, neko nabavljao oružje…”: Vulin o hapšenjima ljudi povezanih sa Belivukovim klanom

1
Prinstcreen/YouTube

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandra Vulin izjavio je danas da istraga o krivičnim delima grupe Belivuk-Miljković dobro napreduje i da je u međuvremenu uhapšen “još jedan broj lica” koja su povezana sa tim klanom.

Vulin je za Radio Beograd 1 rekao da su svi uhapšeni u pritvoru i da je pravosuđe “veoma ozbiljno u poštovanju slova zakona, i kada određuje i produžava pritvor onda imate veoma siguran i čvrst slučaj”.

“Istraga veoma dobro napreduje, otkrivamo nova krivična dela, rasvetljavamo neka krivična dela za koja nismo znali ko su počinioci, i naravno, sve će to biti vrlo brzo pred javnosti”, kazao je Vulin.

Vulin je rekao da je ono zbog čega su uhapšeni Belivuk, Miljković i njihovi saradnici, što se policije tiče, apsolutno dokazano, i da gotovo svakog dana ima hapšenja koja su povezana sa tim klanom.

“Neko je za njih radio, neko je dilovao drogu, nego je bio logističar, neko je krio drogu, neko je za njih nabavljao oružje, municiju neko je obezbeđivao stanove gde su sakrivali svoje ubice, dakle, puno je stvari zbog kojih sada nalazimo određene ljude i možemo da ih procesuiramo”, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima deo istrage uvek je usmeren i na one koji su pomagali kriminalcima, a deo su državnog aparata.

“Svako novo saznanje se istražuje i nijedno neće biti ostavljeno sa strane. Nema zaštićenih”, naglašava Vulin.

Vulin je potvrdio da je policija predala Tužilaštvu za organizovani kriminal dokaze o ilegalnom prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice i naglasio da se istraga proširuje.

Rekao je da su Tužilaštvu za organizovani kriminal predati dokazi za 1.572 prisluškivanja i da je policija došla do nekoliko stotina novih, dokumentovanih, ilegalno prisluškivanih razgovora Vučića i njegove porodice.

“Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice su u 1.572 razgovora i plus ovih par stotina koje smo tek pronašli i predali tužilaštvu, razgovarali sa velikim brojem ljudi. Niko od tih ljudi, a svi su bili stavljeni na mere, bilo ih je 26, nije ni uhapšen, čak ni priveden, a pogotovo niko nije osuđen za bilo šta”, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima nameru prisluškivanja i pozadinu mora da dokaže tužilaštvo, a policija je dokazala da je to postojalo.

1 KOMENTAR

Comments are closed.