“Nekad sam nosio kutije na scenu, a sad nosim repertoar…”: Andrija Kuzmanović o zaposlenju u BDP

0
Foto: Tanjug

Glumac Andrija Kuzmanović postao je nedavno stalni član ansambla Beogradskog dramskog pozorišta, a 1. decembra ga tamo očekuje premijera komada “Liliom” u režiji Ane Tomović, u kome igra naslovnu ulogu, preneo je B92.

Kuzmanović je istakao da je najlepši proces kada u jednoj kući pođeš put “od nošenja kutija na scenu, do nošenja repertoara”, kao što je to u njegovom slučaju sa BDP.

Povodom premijere predstave “Liliom” Kuzmanović je podelio utiske sa proba i težinu ulaska u lik Lilioma, šarmantnog probisveta koji radi u zabavnom parku, a kojim upravlja njegova ljubavnica, gospođa Muskat.

“Liliom je tip sa margine, nisam do sada igrao takav lik. Sviđa mi se da igram nekog iz naše svakodnevice, a Liliom je baš takav – momak iz kraja, čovek od krvi i mesa, neko koga svi znamo”, kazao je Kuzmanović.

U toku je druga sezona “Senki nad Balkanom”, a lik inspektora Tankosića, kog igra Kuzmanović, privukao je veliku pažnju i u nastavku serije.

“Očekivali smo da druga sezona izazove bum”, rekao je Kuzmanović komentarišći scene sa koleginicom Natašom Ninković koje su izazvale buru u medijima, kao “normalnu stvar i sastavni deo života svakog glumca”.

“U tim trenucima razmišljam o koleginicama, jer su one žene i majke i njima su takve scene najteže. Nama je to prestalo da bude tabu onda kada smo odlučili da se bavimo ovim poslom”, rekao je Kuzmanović.