“Nekad i zaboravim ko je sve bio u 12… Ne treba živeti u tom vremenu”: Saša Obradović o košarkaškim uspesima devedesetih

0
Profimedia

Iščekivanje velikog takmičenja kao što je Mundobasket u Kini, neizostavno sa sobom nosi i prisećanje na nekadašnje velike uspeje, koji je, kada je reč o našoj košarci bilo mnogo.

Današnji trener, a nekadašnji reprezentativac Saša Obradović bio je jedan od najkonstantnijih igrača zlatne generacije devedesetih godina i sa ekipom tadašnje SRJ učestvovao u svim uspesima od 1995. do 2001. godine. Osvojio je svetsko zlato 1998, olimpijsko srebro 1996, tri evropska zlata (1995, 1997, 2001) i onu jednu bronzu 1999. godine.

Zato je i logično što je u intervjuu za Sport klub upitan da se podseti tih dana. Međutim, Obradović je rekao da mu je glavni fokus u budućnosti.

“Svi mi pripadnici te generacije već smo mnogo ispričali o tome. Ipak čovek ima sposobnost da vrlo brzo zaboravi. To nije negativno, to je negde tamo i ostalo je tamo, ali ne treba živeti u tom vremenu. Nebitno da li je reč o porazu ili o pobedi. Čovek uči da preboli, ali i da te najlepše delove karijere – što je reprezentativna karijera na koju sam ponosan – svakim danom ponovo opravdavaš i da se dokazuješ. Sve su to lepe godine, ali ne sećam se detalja. Bilo je dosta anegdota, ali mnogo bih bolje mogao da pričam o karakteristikama igrača, i naših i suparničkih. Nekada i zaboravim ko je sve bio u 12. Lepa prošlost koja će ostati možda mojoj deci da se pohvale, a ja imam ambicije i ciljeve, glavni fokus mi je na ono što dolazi“, rekao je Obradović za Sport klub.