“Neka mi navedu jednog Srbina koji je na nekoj funkciji u Crnoj Gori”: Dačić o diskriminaciji

3
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je vlasti u Crnoj Gori da javno saopšte ime i prezime jednog Srbina koji je na nekoj državnoj funkciji u toj zemlji. “Neka crnogorske vlasti zvanično odgovore koliko Srba ima u državnoj administraciji, i kako to da Srba ima 29 odsto a u javnoj službi samo pet, šest ili kako optimisti kažu osam odsto?

I kako se to zove ako nije diskriminacija? To mene zanima. A što se tiče slučaja Vinka Purića, čime oni to mene demantuju, to što radi u privatnoj firmi, i to posle sedam godina bez posla otkad je otpušten iz Ministarstva poljoprivrede. Uostalom, neka mi navedu jednog Srbina koji je na nekoj funkciji u Crnoj Gori, a ima ih 29 odsto, rekao je Dačić u ekskluzivnoj izjavi za crnogorski poratl Borbu.

Neprikladno bi bilo, dodaje, da to poredi sa Srbijom, “gde gotovo ne možeš da nađeš nekog direktora ili rukovodioca a da nije iz Crne Gore”.

“I onda ja prebrojavam krvna zrnca. Pa kad vam krvna zrnca nisu važna što nema Srba u državnoj administraciji i javnoj službi?, pita Dačić.

3 KOMENTARA

  1. И ова власт се “огрнула” Црногорцима, па јој као сметају. Што их не најурите ? Шта вас брига шта ради Мило, разјурите ви то друштво, ко вам брани ? Што се Мила тиче, и узурпирања имовине, испоставите ви њему рачун да врати новац свима онима који су уплаћивали деценијама допринос за санацију штета од земљотреса. Јер је то плаћано, да се овнови иста држава, а данас је страна. Немамо ништа против, али паре назад.

Comments are closed.