“Neka Han brine o svojoj zemlji ili nekoj zemlji u Evropskoj uniji…”: Premijer Crne Gore poslao poruku komesaru za proširenje EU

0
Foto: Profimedia

Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je odlazećem komesaru za proširenje i susedsku politiku Evreopske unije Johanesu Hanu da “brinem o standardima rešavanja socijalnih stambenih potreba u njegovoj zemlji i u nekoj od EU”, prenosi N1.

On je to rekao povodom Hanove izjave da će Evropska komisija pokrenuti pitanje dodele stanova javnim funkcionerima u Crnoj Gori i da takva praksa ne postoji ni u jednoj članici Evropske unije.

“Mi u delu socijalne i stambene politike ne primenjujemo prakse Evropske unije, već ono što je interes države, da rešavamo stambena pitanja svih onih kojima su ona neophodna”, rekao je Marković.

Premijer Crne Gore je nabrojao i kome se sve grade stanovi.

“Gradimo stanove za zaposlene u zdravstvu, obrazovanju, Ministarstvu odbrane, unutrašnjim poslovima. Samo u dve godine mandata ove Vlade preko osam miliona evra smo uložili u direktne intervencije prema stambenim zadrugama sindikata i zaposlenima u ovim organima da bi rešavali stambeno pitanje po povoljnim uslovima”, istakao je Marković u Nikšiću.

Upravo u Nikšiću, on je otvorio početak radova na Domu za stara lica.