“Nek maske padnu”: Vlast ćuti o osam miliona dolara potrošenih na prevoz medicinske robe iz Kine

0
Foto: Logo

Koalicija “Nek maske padnu”, koju čine Zelena stranka i Nova stranka, saopštila je danas da su na sajtu UNDP Serbia objavljeni alarmantni finansijski podaci o trošenju novca građana Srbije na transport zaštitne opreme iz Kine, tokom trajanja vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa.

“Ukupna suma za prevoz maski, rukavica i dezificijenasa ne samo što je blizu basnoslovnoj sumi od osam miliona dolara, već se postavlja i pitanje zašto je ista uplaćena isključivo britanskoj avio-kompaniji ‘Čepmen Friborn Er Četering’, dok je Er Srbija, prema zvaničnim podacima, obavestila Etihad ervejz, da potencijalno neće moći da ispuni svoje dužničke obaveze usled krize izazvane koronavirusom”, navodi se u saopštenju.

Ta koalicija je navela da se postavlja pitanje zašto država od 27. marta do 20. aprila nije za transport medicinske opreme koristila avione Er Srbije, u kojoj država ima vlasnički udeo, već je ogromnu sumu dala britanskoj avio-kompaniji.

“Koalicija ‘Nek maske padnu’ zahteva odgovor ko se krije iza ugovaranja sumnjivih poslova o prevozu zaštitne robe, sa akcentom na još komplikovanije pitanje odnosa i nečijih prikrivenih interesa”, dodaje se u saopštenju.

(Beta)