Nejmar ostaje najplaćeniji turistički promoter: Produžio ugovor sa Pari Sen Žermenom do 2025.

0
Foto: Profimedia

Višemesečna transfer saga između Nejmara i Pari Sen Žermena okončana je produžetkom saradnje na još četiri godine. Brazilski ofanzivac kojeg su nedelje delile od ulaska u poslednju godinu ugovora sa Parižanima danas je stavio paraf na novi sporazum koji predviđa njegov ostanak na Parku prinčeva do leta 2025. godine.

Prema nezvaničnim saznanjima novi ugovor predviđa godišnju zaradu od oko 30.000.000 evra kada se oduzmu porezi, a klauzulama su predviđeni i novčani bonusi. Posebno značajna novčana nagrada brazilskog ofanzivca očekuje ukoliko Pari Sen Žermen osvoji torfej Lige šampiona, jedno od retkih priznanja koje nedostaje u trofejnoj sali na Parku prinčeva.

Najskuplje plaćeni fudbaler na svetu u Grad svetlosti je došao avgusta 2017. godine iz Barselone uz obeštećenje od 222.000.000 evra, a u nekoliko navrata govorilo se o njegovom povratku na Kamp Nou.

Katalonci su sa Parižanima leta 2019. godine stupili u ozbiljne pregovore tim povodom, Erik Abidalal je na sastanku sa Leonardom ponudio Francuzima 130.000.000 evra, Rakitića, Todiba i Dembelea, ali su Parižani zahtevali dodatnih 20.000.000 te su pregovori okončani neuspešno.

Brazilac je, kako bi makar donekle bila ispoštovana pravila o finansijskom fer-pleju, plaćen i kao turistički promoter države Katar, pisali su mediji ranije.

Zbog činjenice da se bližio poslednjoj godini ugovora Nejmar je prethodnih meseci postao posebno interesantna tema kada su u pitanju potencijalni letnji transferi s obzirom da su se klubovi među kojima je i Barselona nadali da mogu da dođu do dragocenog pojačanja uz znatno manje obeštećenje, ili čak i besplatno nakon juna 2022. godine. 

Laporta je čak povratak Nejmara označio kao jedan od prioriteta na listi pojačanja, ali je novi ugovor razrešio dileme po pitanju budućnosti ofanzivca.