Lider vladajuće SDSM Zoran Zaev izjavio je noćas da je njihova koalicija „Možemo“, „pobednička“ na vanrednim parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji jer su građani izabrali „bolje danas i bolje sutra“.

„Uspeli smo narode moj! Sa ubedljivom i stabilnom prednosti. U ovom treneutku od nad tri mandata pred VMRO DPMNE, sa mogućnosti za još jedan ili dva više“, rekao je on na konferenciji za novinare oko pola dva noćas u prisustvu nosilaca izbornih lista koalicije „Možemo“.

Zaev, koji je najavljen kao mandatar za novog premijera Severne Makedonije, rekao je da kolacija „Možemo“ pobeđuje jer su građani „izašli i glasali za sigurnu budućnost, za zajedništvo i solidarnost, za ekonomski patriotizam, za red i pravdu“.

„Građani su izaši i izabrali bolje danas i bolje sutra. Put napred je potvđen. Opasnosti smo rekli jasno – ne! Imsli smo izbore kakvi dolikuju zemlji članici NATO, koja grabi ka EU. Mirne, dostojanstvene, slobodne i demokratske“, rekao je lider SDSM.    

Nekoliko minuta pre obraćanja Zaeva, generalni sekretar opozicione VMRO DPMNE Igor Janušev je izjavio da je „izborna trka jako tesna“ i da ta partija „ulazi u trku za formiranje nove vlade“.

On je na konferenciji za novinare ispred sedišta stranke istakao da je koalicija oko VMRO DPMNE pobedila u najvećem broji gradova i naseljenih mesta, ali da Dontov model izbornu trku pravi dosta neizvesnom.

„VMRO DPMNE ulazi u trku za formiranje nove vlade zato što je postojeće istrošena i vreme je za promene“, rekao je Janušev.

Prethodno je oko ponoći šef Izbornog štaba SDSM Ljupčo Nikolovski prvi proglasio pobedu koalicije „Možemo“ na vanrednim parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji, održanim u sredu.

U albanskom bloku pobedu je progasila partija Demokratska unija za integraciju (DUI) Alija Ahmetija.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.