“Nedeljno prepodne u razgovoru sa Dodikom…”

0
InstagramBuducnostSrbijeAV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom. Teme razgovora su bile regionalna pitanja i izgradnja auto-puta Rača-Bijeljina.

„Nedeljno prepodne u razgovorima sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom o svim regionalnim pitanjima i izgradnji auto-puta Rača-Bijeljina“, navedeno je na Vučićevom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Prema saopštenju Kabineta predsednika, Vučić je obavestio Dodika o razgovorima koje je vodio sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, ali i o razgovorima sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

S druge strane, Dodik je upoznao Vučića sa situacijom u Bosni i Hercegovini i daljim planovima ”političkog Sarajeva” da ubrza proces preuzimanja prerogativa i kompetencija vlasti Republici Srpskoj, navodi se u saopštenju.

Milorad Dodik je dodao da Republika Srpska želi mir, ali da neće dozvoliti bilo kome da ukida ili uništava pravo Republike Srpske i srpskog naroda na opstanak.