Nedeljnik otkriva: Sprema se nova “stabilna parlamentarna većina” u Crnoj Gori

0
BETAPHOTO/SKUPSTINA CRNE GORE/Igor Sljivancanin/MO

Prošlonedjeljno potpisivanje Memoranduma o saradnji dijela vladajućih partija sa manjinskim strankama u Crnoj Gori dodatno je uzdrmalo fragilne temelje vlade premijera Zdravka Krivokapića koji i sam odavno tvrdi da su rad njegovog tima više opstruirali konstituenti nove vlasti nego opozicija.

Naši upućeni izvori tvrde da bi 14 poslanika partija vlasti i manjinskih stranaka okupljenih oko memoranduma o saradnji već ovih dana mogli zatražiti put do neke nove stabilne većine. Otvoreno je pitanje kome bi sve bila otvorena vrata tog novog tima mimo potpisnika ovog dokumenta, a i ko bi tom timu obezbjeđivao manjinsku podršku. Iako nezadovoljni konstituenti aktuelne vladajuće većine tvrde da bi se potpisnici mogli okrenuti DPS-u i njegovim dojučerašnjim satelitima, funkcioneri URA ponavljaju da bi takav aranžman bio neprihvatljiv ukoliko mu ne bi prethodila temeljna čistka DPS-a.

“DPS se neće vratiti na vlast u Crnoj Gori. Ovakav DPS sada ne može biti partner u Crnoj Gori. Volio bih da se DPS sada očisti od korumpiranih kadrova u svojim redovima, ljudi koji su simboli 90-ih. To je gospodin Đukanović i pojedini članovi poslaničkog kluba te partije sa koruptivnim hipotekama”, kazao je nedavno potpredsjednik URA Miloš Konatar nagovještavajući uslove pod kojima se otvara saradnja sa ovom partijom koja je na prethodnim izborima osvojila 29 poslanika u parlamentu koji ima 81 mjesto.

Ceo tekst objavljen je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 23. decembra

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs