Predsednik pokreta „Dveri“ Boško Obradović izjavio je da neće prekinuti štrajk glađu „sve dok vlast ne pozove opoziciju za pregovarački sto“.

Obradović je novinarima ispred Skupštine kazao da te pregovore ne može da organizuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić jer smatra „da on nema više autoritet za tako nešto“, već da bi na razgovore mogla da pozove neka istaknuta ličnost iz redova srpskog naroda i „svi bi se odazvali“.

„Mora nešto da se dogodi da se promeni ovaj ritam koji vodi do građanskog rata, vlast je ta koja mora da napravi neki korak, da pozove za pregovarački sto“, istakao je Obradović.

On je danas najpre rekao da bojkotuje predstojeće izbore, a kasnije se u štrajku glađu pridružio poslaniku Miladinu Ševarliću koji zahteva da Parlament raspravlja o Kosovu, a odmah potom u štrajk su stupili i poslanici SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić.

U jednom trenutku ispred Skupštine je došlo do verbalnog sukoba građana sa funkcionerima SNS-a o aktivisti vladajuće većine Simi Spasiću koji takođe sedi na skupštinskom stepeništu.

Posle kraćeg skandiranja i razmene uvreda, policija se postrojila između građana i poslanika SNS-a.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Paul
    10. maja 2020. 19:11

    Da se pod hitno! Ali pod hitno urazumi i pozicija i opozicija jer ovo sve klizi ka građanskom ratu. Nemojte posle da kažete kako nešto niste znali ili kako niste videli!!Imate svoje tajne službe koje i te kako znaju stepen rizika. Kada budu bile barikade po gradu jer to tako i počinje onda više nema pregovora onda će početi da govori oružje. Hitnooo da se svi urazumite i za sto poood hitno! Mi vas nismo birali da kršite ustav niti da se dodatno zadužujete niti da plačete niti da spacate ispred skupštine jer je to besmisleno! Odmah za sto!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.