“Neću da se pravim da nemam tu površnu crtu ličnosti… Ali neću više da me seku…”: Džejn Fonda se više neće podvrgavati estetskoj hirurgiji

0
AP Photo/Damian Dovarganes

Slavna američka glumica Džejn Fonda koja se na nedavnoj dodeli prestižnih filmskih nagrada Oskar pojavila sa kosom u prirodnoj sedoj boji, izjavila je da odustaje od estetske hirurgije, ne krijući da je tome ranije pribegavala, preneo je pariski ženski časopis Madam Figaro (Madame Figaro).

“Neću da se pravim da nemam tu površnu crtu ličnosti, ali više neće biti estetske hirurgije. Neću više da me seku”, rekla je glumica (82) i dodala da svaki dan radi na tome “da prihvati sebe onako kakva jeste”, što za nju nije “lak posao”.

Prema njenim rečima, tu “bitku” vodi po etapama. Navela je da na društvenim mrežama postavlja fotografije na kojima nije pozirala ili se nije sredila.

Glumica je takođe odustala da farba kosu u plavo. Ona se na ceremoniji dodele Oskara prvi put pojavila sa sedom kosom.

Džejn Fonda je rekla da nikada nije ni krila da je pribegavala estetskoj hirurgiji ali priznaje da nije bila dovoljno hrabra i da voli lica stariji ljudi, a kao primer je navela glumicu Vanesu Redgrejv.

Slavna Džejn Fonda je filmska, televizijska i pozorišna glumica.

Filmsku karijeru je počela ’60-ih godina da bi vrlo brzo dobila dva Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu – 1971. godine za film “Detektiv Klut” i 1978. godine za ulogu u filmu “Povratak ratnika”.

Najpoznatija je po filmovima “Konje ubijaju, zar ne?”, “Džulija”, “Kineski sindrom”, “Od devet do pet”, “Na zlatnom jezeru” i “Jutro posle”.

(Beta)