Belgrade Fashion Week godinama unazad veliku važnost pridaje projektima koji utiču na unapređenje kvaliteta života naših sugrađana. Trudi se da svaka od tih akcija, pored značajnog podizanja svesti dovede i do konkretnih rezultata, podjednako na polju zaštite životne sredine, prevencije opakih bolesti, razvoju preduzetništva, brige o mladima…

BFW tim je zato sa zadovoljstvom odlučio da podrži projekat „Neću da ćutim“ jer smatra da upravo takvi projekti pomeraju granice, utiču na svest i savest ljudi, pomažu mnogim ljudima da izađu iz senke i krenu da otvoreno pričaju, ali i rešavanju svoje probleme iz najrazličitijih sfera života.

Izaći kao pobednik iz neke od najtežih situacija koje život može da donese, a zatim i javno progovoriti o njima kako bi drugi znali da nisu sami u svojoj borbi – to mogu samo snažni i hrabri pojedinci. Upravo njih je okupio društveno-angažovani projekat „Neću da ćutim“, pokrenut sa ciljem da ruši tabue i predrasude često vezane za teme koje najčešće guramo pod tepih.

Uspostavljanje platforme necudacutim.rs za deljenje snažnih životnih priča ima za cilj da se onima koji se bore sa sličnim problemima da do znanja da nisu sami, da uvek postoji način i da se borba isplati. Sve objavljene priče povezuje jedna zajednička nit. Bilo da je reč o nerazumevanju društva uopšteno, sistemu koji ne pruža dovoljnu podršku ili latentnom nasilju, uz sve što svakodnevno već prolaze ili su prolazili, učesnici projekta „Neću da ćutim“, navode da depresivne ili anksiozne epizode, a kod nekih i suicidne sklonosti nisu nikakva retkost. Naprotiv, gotovo su očekivane saputnice u svakodnevnoj borbi koju predrasude društva ne olakšavaju.

Nove priče  na sajtu se mogu gledati svake nedelje, a svi koji žele da ispričaju svoju putem platforme necudacutim.rs mogu da je pošalju do 27. decembra.

Pored podrške drugima i otvaranja važnih tema, projekat „Neću da ćutim“ i konkretno će pomoći borbi za tolerantnije društvo. Naime, pokretač ove akcije, DOX TV, doniraće 1.000.000 dinara udruženju, nevladinoj organizaciji ili sličnoj inicijativi koja se bavi društveno-angažovanim radom, a o njenom odabiru ravnopravno sa organizatorima odlučiće upravo autor ili autorka priče koja najjače odjekne u javnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.