“Neću bežati od odgovornosti da se kandidujem za predsednika Srbije”

1
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da su predsednički izbori, koji će biti održani 2022. godine “prava prilika da se izdignemo iz žabokrečine u koju je pretvorena srpska politička scena” i dodao da neće bežati od odgovornosti da se kandiduje.

“Izbori su sjajna prilika da se zemlji ponudi ne samo jedna biografija, već i jedna vizija Srbije i shvatanje kako bi demokratija i neki vid sabornosti i zajedništva trebalo da izgledaju. Što se mene tiče, rekao sam više puta da neću bežati od odgovornosti”, rekao je Jovanović u intervjuu za nedeljni Blic.

Povodom potpisivanja koalicionog sporazuma DSS-a i POKS-a, lider DSS je rekao da su te dve stranke oformile koaliciju pod nazivom Nacionalno-demokratska alternativa i da imaju program, politiku i viziju kako Srbija treba da izgleda.

“To je uverenje koje se temelji na činjenici da se može biti patriota koji će braniti srpske nacionalne interese a istovremeno braniti poštovanje institucija i zakona. To je stav da nacija i demokratija ne idu jedno bez drugog. To je nada za Srbiju”, istakao je Jovanović.

Na pitanje šta misli o zakonu o istopolnim zajednicama, predsednik DSS-a je rekao da je prirodno da porodicu čine “otac, majka i njihovo potomstvo”.

On je rekao da u današnjem svetu ta banalna istina predstavlja vrhunac političke nekorektnosti i da bi većini zemalja Zapadne Evrope ta prosta i nadasve tačna konstatacija čak diskvalifikovala iz političkog života, ali da neće i ne može da se  potčinjava “gluposti dominantne ideologije današnjice”.

“Kada na primer ozakonite činjenicu da je potpuno nebitno da li imate dva oca, dve majke ili oca i majku, vi ste nepovratno razgradili pojam krvnog srodstva, filijaciju, prenos… Ostaje jedinka sama i to će biti krajnji rezultat. Go potrošač, mobilni radnik a suštinski raskorenjena individua kao savršen podanik neoliberalnog poretka”, ocenio je predsednik DSS-a.

On je zaključio da je apsolutno potrebno rešiti sve praktične probleme sa kojima se u svakodnevnom životu susreću homoseksualni parovi, ali da se to sve može rešiti bez stvaranja posebne pravne kategorije odnosno posebnog zakona.

1 KOMENTAR

Comments are closed.