„Nečista krv“: Prvi film na srpskom jeziku na “Netflixu”

1
Printscreen/YouTube/ This and That Productions

Film “Nečista krv” u režiji Milutina Petrovića biće prvo ostvarenje na srpskom jeziku koji će se naći na najvećoj filmskoj platformi “Netflix”.

Glumica Anđela Jovanović, koja u filmu rađenom po scenariju Vojislava Nanovića, tumači ulogu Tašane, potvrdila je da će ostvarenje stići na platformu 17. januara. Prethodno je glumica ovu vest podelila sa svojim pratiocima na Instagram profilu.

“Uskoro ‘Nečista krv’ na Netflixu! Velika mi je čast što će naš voljeni film biti prvi film na srpskom jeziku koji će biti na najvećoj filmskoj platformi. Preponosna sam na ceo tim koji je vredno radio na ovako važnom projektu za našu kinematografiju. Velika stvar, bravo ljudi!”, navela je Jovanović, a prenosi portal Nova.rs.

Film “Nečista krv” prati priču o Hadži Trifunu (Dragan Bjelogrlić), uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom.

Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi, nego i sama njegova porodica.

Glavne uloge u filmu Milutina Petrovića tumače Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Nela Mihailović.

1 KOMENTAR

  1. Sirogojnova Nečista Krv prikazuje Srbiju na način koji se sasvim uklapa u sliku koju zapadni (nato) mediji slikaju o nama. Čekamo da vidimo koji će drugi film iz Srbije da bude. Možda remek delo Mars na Drinu?

Comments are closed.