Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je građane da ne glasaju za one koji podržavaju Zakon o slobodi veroispovesti.

On je to rekao sinoć u Risnu, prenose Vijesti.

Upitao je na skupu vernika i portivnika spornog zakona koji je taj narod koji glasa za nekoga „koji bezakonje proglašava za zakon.“

„Ja verujem dokle se ne skine to bezakonje da nećete naći ni jednog ni Bokelja, ni Crnogorca ni Brđanina koji će glasati za takvo bezakonje i za one koji takvo bezakonje otimanja svetinja ustoličuju prvi put u istoriji Crne Gore. U Boga se nadam da među vama Bokeljima neće biti onih koji će glasati za to bezakonje i za one koji podržavaju to bezakonje, bez obzira ko oni bili“, poručio je Amfilohije.

Rekao je da se vlast bira da bi držala zakon, da bio donosila prave i istinske zakone.

„I da čuva narodnu dušu, da neguje u narodu zajedništvo i ljubav. Ne da deli narod, da ga ne zavađa. Da ono što radi, radi na bratoljublju i bogoljublju, a ne na bratomržnji i bogomržnji“, rekao je on.

Dodao je da su duhovni potomci onih koji su gradili budućnost na bratomržnji i bogomržnji sve što je tada sagrađeno razorili i opljačkali.

„I sada je još preostalo da crkve Božije zauzmu i opljačkaju. Crkva Božija je svetinja Božja, ona je za spasenje sviju i priziv Božji svima da se vrate sebi, da se vrate istini Božjoj, pravdi Božjoj, ljubavi Božjoj, nadi večnoj, da se vrate večnom dostojanstvu. Da ne žrtvuju sebe i druge, da ne žrtvuju decu svoju onome što je ništavno, prolazno i smrtno, da se ne klanjaju (s oproštenjem) debelom crijevu, nego da se klanjaju Bogu živome i istinitome“, naglasio je Mitropolit.

„Zato je neophodno da ovako hodimo za Bogom kao Putem, Istinom  i Životom“, zaključio je Amfilohije.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.