“Nećemo da budemo ni epizodni, ni glavni glumci u Vučićevoj farsi…”: Sanda Rašković Ivić o bojkotu

1
Foto: Printscreen N1

Potpredsednica Narodne stranke i poslanica Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da izlazak na izbore najavljene za 26. april znači učestvovanje u farsi, jer se u prethodnih osam godina pokazalo da je besmisleno sedeti u parlamentu u kojem opozicija nema nikakva prava.

“Probali smo i učestvovali smo u radu skupštine, podnosili smo amandmane, ali su svi odbijeni, a poslanicima opozicije je oduzimana reč. Lično sam se u poslednje četiri godine uverila u sav besmisao ovakvog parlamentarnog života. Tamo se ništa ne može promeniti”, rekla je Sanda Rašković Ivić televiziji N1, u emisiji u kojoj je učestvovao i predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Potpredsednica Narodne stranke je dodala da je odluka o bojkotu teška, jer stranke zastupljene u parlamentu dobijaju iz budžeta po 370.000 dinara za svakog poslanika.

“Bojkot je velika žrtva i veliki izazov i neka počne vanistitucionalna borba. Spremni smo za kampanju bojkota i nećemo da budemo ni epizodni ni glavni glumci u Vučićevoj izbornoj farsi. Nećemo na izbore jer smatramo da bi učestvovanjem na izborima dali privid kako je sve u redu, a ništa nije u redu” rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je navela da će nakon izbora 26. aprila u Skupštini Srbije biti zastupljene stranke koje su sramota za svako demokratsko društvo.

“O tome treba da razmišljaju građani Srbije, ali i Brisel koji je porodio nešto takvo. Bojkot može da uspe i bez otvorene i snažne podrške međunarondog faktora. Opozicija sada nema tu podršku, jer je međunarodnom faktoru jasno da od opozicije ne može da dobije ono što može od Vučića – isporučivanje Kosova i Metohije. Kosovsko pitanje je jedan od razloga zbog kojeg Srbija tone pod nešto što liči na okupaciju stranih firmi i počinje da liči na koloniju”, rekla je Sanda Rašković Ivić.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Bože,od svih znanja na fakultetima neki su naučili samo dve stvari.Kolokvijalno rečeno:Mlataraj i pritom ne talasaj i pod 2.sakrij se iza tima i fasade!Dakle,prazna i ogoljena oratorska ljuštura.

Comments are closed.