“Nećemo čekati 1. decembar za dodatne nove mere ako vidimo da ove ne daju rezultate…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Mere koje su sinoć stupile na snagu oročene su na 1. decembar, ali to ne znači da će se čekati do tada ako nema rezultata za nekoliko dana”, jasno je poručila premijerka Ana Brnabić prilikom posete Nacionalnoj akademiji za javnu upravu.

“Nećemo čekati 1. decembar za dodatne nove mere ako vidimo da ove ne daju rezultate. Sačekaćemo tri, četiri, pet dana da vidimo pokazatelje. Znam da je inspekcija sinoć radila, da smo imali dobre rezultate, da je zatvaranje bilo u 21 čas. Nastavićemo da pratim”, rekla je premijerka, prenosi Blic.

Kako je dodala “škole i vrtići su za sada najbezbednija mesta”…

“Međutim, zamoliću članove Kriznog štaba da daju preporuke u bilo kom trenutku kada misle da su one potrebne, bilo da se radi o produžetku raspusta ili prelaska na onlajn nastavu. Za to, trenutno, ne vidiim razlog”,rekla je Ana Brnabić.

Nakon sednice Vlade Srbije koja je održana u nedelju, premijerka je istakla da je sledeća moguća mera – zabrana kretanja.

“Primena počinje od 17. novembra i trajaće do 1. decembra kada ćemo odlučiti da li treba da se pooštravaju ili produžavaju mere, ali se nadam da neće biti potrebno. Sledeća mera je zabrana kretanja, ali nismo za nju. Uvešćemo je samo ako bude najneophodnije”, rekla je tom prilikom Ana Brnabić.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500