“Neće valjda Srbi da glasaju za Bajdena koji je običan srbomrzac…”

1
Foto: Profimedia

Milorad Dodik okarakterisao je demokratskog kandidata za predsednika SAD Džoa Bajdena kao “srbomrsca” i ponovio da na predstojećim izborima podržava njegovog protivkandidata Donalda Trampa.

“Neće valjda Srbi glasati za Bajdena koji je običan srbomrzac i okuplja oko sebe one koji će, ako dođu na vlast, sigurno sve usmeriti protiv naše zajednice u BiH, pa čak i protiv Hrvata u političkom smislu”, rekao je Dodik novinarima u Pelagićevu, a preneo je N1.

On je naveo da će Srbi odlučiti sami, a, ukoliko njega neko sluša, onda će glasati za Trampa.

Izborna kampanja u SAD je u finišu, a juče je odražana i poslednja debata dva predsednička kandidata.

Bajden i Tramp će se 3. novembra boriti za poziciju predsednika SAD, uz važnu napomenu da je u većini američkih saveznih država glasanje već omogućeno biračima, lično ili poštom.

Više od 50 miliona Amerikanaca već je glasalo na predsedničkim izborima, prema podacima US Elections Project.

Prevremeno glasanje tuče sve rekorde ove godine pošto su se brojni glasači opredelili da glasaju unapred da bi izbegli gužve na dan izbora, 3. novembra, u jeku pandemije koronavirusa. 

Prema računici Univerziteta u Floridi više od 35 miliona ljudi je već glasalo pismenim putem, a preko 15 miliona lično.

1 KOMENTAR

  1. Сва трегедија спољне политике у режији Александра Вучића, може се сажети у овој реченици његовог потрчка. Колико је све то са “Вашингтонским споразумом” било дипломатски нетактично, као и недипломатске изјаве после њега, могу довести до тога да земља улази у бесмислене конфликте, који ће се потом поново “регулисати” на терет српских националних интереса.

Comments are closed.