Nebojša Stefanović: “Nije tačno da na snimku nesreće kod Doljevca nedostaju dva minuta…”

1
Foto: Tanjug

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da nije tačna informacija da na snimku nesreće kod naplatne rampe Doljevac, koji je dostavljen Tužilaštvu, nedostaju dva minuta.

Kako kaže, iz Uprave saobraćajne policije su se čuli i sa tužiocem iz Niša i tužilac tvrdi da je to lažna i zloupotrebljena izjava.

Insajder je prethodno objavio da su Putevi Srbije dostavili Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu snimak sa nadzorne kamere na naplatnoj rampi Doljevac, u vezi sa nesrećom od 31. januara ove godine u kojoj je učestvovalo vozilo Koridora Srbije, a u kojoj je poginula Stanika Gligorijević.

U niškom tužilaštvu su za Insajder rekli da na dostavljenom materijalu nedostaje deo snimka u trajanju od dve minute i to baš onaj deo koji je bitan za postupak.

“Niški tužilac ni u jednom trenutku nije rekao da nedostaju dva snimka, oni su postavili pitanje da li je snimak autentičan, dobili autentičan snimak, dobili veštačenje, utvrdili da je snimak autentičan, oni se sa tim nisu ni oglašavali u javnosti, oni su to postavili kao pitanje nadležnim istražnim organima. Onda je naišla potpuna zloupotreba, jer se od tog trenutka priča kao da je to nekakva činjenica, a to je potpuno izmišljena informacija. Na kraju krajeva, ja upućujem i medije da se obrate tužiocu, da pozovu tužioca u Nišu i da uvtrde šta je tužilaštvo u samoj istrazi utvrdilo”, rekao je Stefanović, prenosi N1.

On je rekao i da takva informacija nije stigla iz Tužilaštva.

“Pitajte tužioca. Ja sam juče pitao direktora policije da li je bilo šta od toga tačno, direktor policije je razgovarao sa tužiocem i kaže mi da je stav tužioca da je to potpuno netačna informacija”, dodao je ministar.

Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Nebojša Arsov rekao je juče da se na snimku saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, koji je dostavljen nadležnom tužilaštvu, jasno vidi trenutak saobraćajne nezgode.

“Na osnovu snimka je jasno i da direktor Koridora Srbije Zoran Babić nije mogao da bude vozač”, dodao je on.

1 KOMENTAR

Comments are closed.