Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da „za sada“ ne želi da razgovara sa kineskim kolegom Si Đinpingom jer je „vrlo razočaran“ ponašanjem kineskih vlasti prema epidemiji koronavirusa.

„Imam odlične odnose (s njim) ali za sada ne želim s njim da razgovaram“, rekao je Tramp za američki Foks biznis (Fox Business).

Američki predsednik je neodredjeno odgovorio na pitanje o eventualnim merama odmazde Kini, ali je zadržao preteći ton: „Mogli bismo da uradimo mnogo šta, mogli bismo da prekinemo sve veze“, rekao je Tramp.

„Ako bismo to uradili, šta bi se desilo. Uštedeli bismo 500 milijardi dolara ako bismo prekinuli sve veze“, rekao je američki predsednik.

Tramp već nedeljama optužuje kineske vlasti da su skrivale podatke o obimu epidemije koronavirusa, koji se zvanično krajem 2019. godine pojavio u kineskom gradu Vuhanu.

Kineske vlasti demantovale su Trampove optužbe o skrivanju i navele da su što je pre bilo moguće prenele sve informacije Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) i nizu država, među kojima i SAD.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-435-od-14-maja/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.