Pred Božić, kao najepši poklon za predstojeće praznike koje će građani širom sveta provesti zatvoreni u svojim domovima, vraća se NBA liga.

U novoj normalnosti, nema dana posvećenog medijima na onaj tradicionalan način, već su se novinari širom sveta uključila na Zoom razgovor sa Nikolom Jokićem i Džamalom Marejem. Nedeljnik je imao priliku da makar virtuelno prisustvuje druženju dvojice najboljih igrača Nagetsa sa medijima.

Pred ekran je prvo seo Nikola Jokić.

Srpski košarkaš je uz osmeh odgovorio na nekoliko pitanja u vezi sa venčanjem, a pitali su ga i zbog čega na ruci nema burme. Ubrzo ju je pronašao u torbi i konačno je bio spreman da odgovara na ozbiljna pitanja.

Jedno od njih, koje muči sve navijače Nagetsa, jeste i pitanje kako će se ekipa prilagoditi promena koje su se dogodile u rosteru.

„Nikako. Nećemo se prilagođavati i mislim da nećemo menjati stil igre. Naš sistem radi“, poručio je Jokić i objasnio:

„Novi igrači koji su stigli ne moraju da ulaze u uloge igrača koji su otišli, već da se uklope u sistem, to je njihov jedini zadatak“.

Poručio je da bi Džamajkl Grin mogao da obavi dobar defanzivni posao, koji je ranije bio dužnost Džeremija Granta.

„Džamajk može da čuva velike momke, poput Lebrona…“

Kakva su Jokićeva očekivanja ako se svi uklope i sistem se održi?

„Pa, ako se svi dovoljno brzo prilagode, očekivanja su visoka. Inače, to o očekivanjima, to je moje omiljeno pitanje, brate“, rekao je Jokić.

Važan faktor kada su u pitanju očekivanja od Denvera u novoj sezoni, biće i Majkl Porter Junior. Igrač koji je tokom plej-ofa prošle sezone, igrao odlično u nekim utakmicama, a u drugim je izgledao kao pozajmljeni igrač iz neke G lige.

„Ono što sam za ova tri dana uspeo da vidim kada je u pitanju MPJ, to je činjenica da je fizički veoma napredovao. Nabacio je mišiće i čini mi se da bi to moglo da bude veoma važno za njegovu igru u sezoni koja je pred nama“, poručio je Jokić i nadovezao sa na priču o važnosti fizičke spreme, odgovorom na sledeće pitanje.

„Da li igramo sporo? Mislim da ne. Iako možda vama novinarima, ili navijačima tako ne izgleda, igramo mnogo brže nego ranije. Nema tu mnogo poena iz kontranapada, ali je tempo naše igre znatno brži“, rekao je Jokić.

Iako je na početku konferencije rekao da ga ne zanimaju Lejkersi i da je fokusiran samo na Denver, odgovorio je na pitanje o Klipersima i činjenici da se i dalje priča o toj plej-of seriji, kao o porazu Klipersa, umesto da se ističe pobeda Nagetsa.

“ Briga nas da li nas poštuju ili ne, mi ćemo biti tu. To što nas ne poštuju ne znači da bi trebalo da ih slušamo. Znamo za šta smo sposobni“.

Na odlasku je poručio da mu je „kao i uvek, bilo veliko zadovoljstvo da razgovara sa medijima“, a dok je ustajao počeo je da pevuši i: „We wish you a Merry Christmas“.

Džamal Marej koji je nakon Jokića seo pred novinare, bio je mnogo manje raspoložen za priču.

Na većinu pitanja odgovarao je kontrapitanjima, a kada su ga pitali kako će se tim prilagoditi novim igračima i da li će biti promene u sistemu igre, odgovorio je najkraće moguće:

„Ne“.

Makar nije ostavio bilo kakvu dilemu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.