“Ne zanima me više statisika. Gotovo je sa tim…”: Nikola Jokić najavio “drugačijeg sebe” u ovoj sezoni

0
Foto: Profimedia

Nikola Jokić se više ne opterećuje statistikom. Nikolu Jokića uopšte ne zanima pad u brojkama koji se beleži pored njegovog imena beleže posle utkamica.

“Više ne”, rekao je Jokić za Denver post.

A da li je njegova nesebična igra ikada imala sebičnu komponentu?

“Naravno, kada sam došao ovde, bilo mi je to u podsvesti. Želeo sam da ostanem, a u NBA se sve vrti oko statistike i brojeva. To je uvek u glavi, negde u podsvesti, ali za mene više nije”, rekao je Jokić.

Pre nego što je Jokić postao igrač o kome se govori kao o najboljem centru u NBA ligi, bio je samo momak koji pokušava da nađe svoje mesto u najjboljoj svetskoj košarci. Kako piše Denver post, “jedan maksimalni ugovor od 147 miliona kasnije, on više ne brine o ličnom učinku ili o bilo kom rekordu koji može da obori”. Možda je zato nonšalantan prema povicima iz publike “M-V-P…”.

“Gotovo je s tim. Trener, vlasnik, generalni menadžer i igrači, svi žele da pobeđujemo. To je svrha”, rekao je.

Nekoliko trenutaka posle pobede nad Hjustonom – jedne od najvažnijih u dosadašnjem delu sezone i na kojoj su MVP kandidata Džejmsa Hardena zadržali na 27 poena – Jokića su pitali da uporedi svoj rekord sezone od 27 poena sa Harednovih slabih 27 poena.

“Da, hvala vam”, rekao je u svom stilu. ” To je baš lepo od vas. Bilo je mirno, zato se i ne sećam. Znam da sam postigao dve trojke. Imao sam neke ofanzivne skokove. Tako da nije loše…”

On je na 16 utakmica ove sezone prosečno beležio 16,1 poen, 10,4 skoka i šest asistenicja, što je lošiji učinak u odnosu na prošlu sezonu kada je imao prosek od 20,1 poen, 10,8 skokova i 7,3 asistencije.

“Samo pokušavam da pobedimo”, rekao je. “Kada sam postizao poene protiv Hjustona nisam ni znao, nisam obraćao pažnju na to”, rekao je.

Jednako ne obraća pažnju ni na svoje kritičare.

“Ne čitam to više”, rekao je. “Presto sam.”

A priča se da nije baš u formi.

“Ne smeta mi. Ljudi svašta pretpostavljaju, a ne mogu biti u pravu ili ne. Ako nisu u pravu, onda samo slegnem ramenima. Ako su u pravu, onda je to dobro za njih”, rekao je Jokić.