“Ne zanima me ko će tamo da vlada, ali me interesuje pozicija srpskog naroda”: Vučić o Crnoj Gori i susretu sa Merkel…

0
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/DARIMIR BANDA/EV)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će narednih dana imati razgovor sa nemačkom kancelarkom Agelom Merkel, navodeći da je svaki razgovor sa njom od značaja za Srbiju.

“Razgovaraćemo o svemu, naravno i o Kosovu ali i regionalnoj saradnji i o ulozi Nemačke i Berlina – hoće li to posle biti Briselski proces ili Berlinski”, rekao je Vučić novinarima nakon vojne vežbe na poligonu “Pešter”.

On je naveo da će za taj razgovor biti dobro pripremljen i izrazio nadu da će razgovor biti dobar.

Upitan o izjavi potpredsednika Skupštine Crne Gore Predraga Popovića da Vučić odlučuje o tome hoće li Demokratski front (DF) “rušiti” Vladu premijera Zdravka Krivokapića, predsednik je kazao da je očigledno da svako ko poželi da kaže nešto protiv Srbije “postane mnogo važan”.

“Nemam pojma o kome pričate. Mene ne zanima ko će tamo da vlada, ali me zanima pozicija srpskog naroda”, naveo je Vučić.

Govoreći o gradu koji je nedavno pogodio više mesta u Srbiji i načinio veliku štetu poljoprivrednicima, predsednik je rekao da je o tom problemu razgovarao sa resornim ministrom Branislavom Nedimovićem.

“Sreća, pa smo ispucali mnogo, mnogo raketa, inače bi šteta bila mnogo veća. Nikada nismo imali toliko protivgradnih raketa”, rekao je on.

Dodao je da će država pokušati da pomogne, da neće moći da “pomogne sve” ali da će pomoći koliko može.

On je naveo da postoji problem sa otkupnim cenama mleka jer, kako je naveo, konkurencija iz inostranstva “nas bukvalno ubija” niskim cenama.

“U Evropskoj uniji je lakše da više subvencionišu. Mi možemo da platimo sedam dinara po litru kao država da subvencionišemo, oni mogu da plate više i onda mogu da dođu sa nižom cenom. Ali videćemo i to da rešavamo i da pomognemo”, najavio je Vučić.